Съдията отхвърля твърденията, че Apple е взела дизайна на iPhone от Sony

Съдията отхвърля твърденията, че Apple е взела дизайна на iPhone от Sony
Преди дни стана ясно, че от Samsung са подали в американския съд документи, с които се опитват да го убедят, че Apple е копирала дизайна на iPhone от Sony. Компанията се надяваше, че по този начин ще успее да докаже, че и Apple копират чужди идеи. За жалост на компанията това не е минало пред съда и съдията по делото е постановил, че корейците не могат да докажат какво е било влиянието на Sony върху проектирането на смартфона на Apple. Компанията обаче не се отказва от твърденията си и заявява, че макар и да е разочарована от това решение, възнамерява да го обжалва, тъй като смята, че съдебните заседатели имат правото да узнаят цялата история зад дизайна на iPhone.

Samsung се надяваше да призове като свидетел Шин Нишибори, който като дизайнер в Apple е създал CAD модел на телефон, който е приличал много на финалния вид на iPhone и е бил вдъхновен от продуктовия дизайн на Sony. Адвокатът на Нишибори обаче заявява, че той не желае да се яви като свидетел, вече не работи за Apple и живее в Хавай, където се възстановява от здравословни проблеми.

http://allthingsd.com/20120730/samsung-thwarted-in-bid-to-show-apple-has-sony-style/

 • Големо важно. Всеки краде от всеки.
  D_Pasarela
 • Епъл се мислят, като бог. Те създали тъч телефона в правоъгълна форма, те са създали всички патентовани неща в последните 8-9 месеца, те са създали и телефона. Няма се учудя, ако кажат че и те са измислили и думата смартфон. Щом делото е в САЩ, Самсунг просто имат минимален шанс, заради подкупните съдии!
  behroozwolf
 • [Quote]Адвокатът на Нишибори обаче заявява, че той не желае да се яви като свидетел, вече не работи за Apple и живее в Хавай, където се възстановява от здравословни проблеми.[/Quote]Все едно чета сценария на някакъв банален гангстерски трилър.
  Sage
 • Както предвидих, че ще стане в другата сходна тема по този въпрос! http://www.mobilebulgaria.com/forum/403032/5/0/0/re-apple-е-копирала-дизайна-на-iphone-от-sony-твърди-samsung
  Ванката