Съдят Google заради мобилната версия на Chrome

Съдят Google заради мобилната версия на Chrome
Компанията EMG е завела дело срещу Google заради нарушен патент от 1999 г. Ако се чудите какво точно произвеждат EMG, не се притеснявайте, че не се сещате, тъй като компанията се издържа от патенти, които не използва, но за които прибира лицензи. От EMG смятат, че Google са нарушили патент за опростена навигационна система за смартфони и таблети. Компанията иска да бъде обезщетена, но не посочва сума, която държи да получи, и освен това настоява да се спре разпространението на мобилната версия на Chrome в Щатите. Делото пък е заведено в районния съд в Източен Тексас. Според информацията от Американския патентен офис патентът, за който става дума, описва технология за визуализиране на интернет адреси с цел осигуряване на по-добра видимост и навигация с едно-единствено докосване на малкия екран на мобилно устройство. Като нарушаващи патента се посочват изрично Motorola и Samsung заради ползването на браузъра Chrome.

http://www.electronista.com/articles/12/07/10/html.to.xml.conversion.method.covered.by.1999.patent/

Препоръчани оферти

 • Баналното е, че ни занимават всички новинарски сайтове с патентните дела. Хората си развиват бизнес и си гледат интереса в съда, както би направил всеки човек ако се чувства ощетен. Очевидно в бизнеса с мобилни решения има много "хляб" и са се хванали за гушите яко.
  osama11
 • "Мини" патентен трол съди googlе, дори не е изненада.
  vladovn
 • Да с тези патентни войни станаха банални. Ми то какво излиза - някой патентова дадена технология за някаква функция. После друг като направи подобна функция, ама по съвсем различна технология и хоп първия го съди, че втория ползва такава функция. Това, че реално технологията е различна е без значение... Реално излиза, че го съди заради функцията, а не заради технологията. А технологията, която се споменава в тази статия се реализира софтуерно чрез програмен код, който е почти невъзможно да съвпада, най-малкото защото най-вероятно е писан и с друг програмен език.
  nmnikolov
 • Имам чувството, че пак някоя ябълка е "натиснала бутона" на EMG. Те вместо да подобрят развитието на телефоните гледат тотално да го спрат.
  centur