Samsung C-Lab ще представи три експериментални продукта на CES

Samsung C-Lab ще представи три експериментални продукта на CES

Samsung обявиха, че ще представят три интересни проекта от своята програма C-Lab (Creative Lab) по време на започващото във вторник изложение CES в Лас Вегас. Освен това корейците се похвалиха, че цели седем стартъп компании, които имат своите корени в C-Lab, ще присъстват на CES с нови продукти. Трите продукта, които ще могат да бъдат видени в Лас Вегас, са портативните тонколонки с насочен звука S-Ray (Sound-Ray), които обещават високо качество на звука при компактен размер. Според Samsung те могат да ще бъдат достоен заместител на слушалките.

GoBreath пък е предвиден за хора, които имат увреждания на белите дробове и имат нужда от дълбоко дишане. В случая портативното устройство, което върви в комплект с мобилно приложение, ще помогне на пациентите да вдишват, кашлят и да дишат дълбоко. През приложението пациентите ще могат да следят и как върви възстановяването на техните бели дробове. Очилата Relumino също са с медицинска насоченост и помагат на хора с увредено зрение.

Едноименното приложение бе демонстрирано миналата година по време на мобилния конгрес в Барселона, а сега към него вече има и подходящи очила. Самите очила изискват смартфон и използват неговия процесор и батерия. По този начин самите очила са по-леки и по-удобни за носене. Смартфонът обработва изображенията, които му се подават от камерата на очилата, и след това ги връща обратно към дисплея на Relumino, за да могат да бъдат видени от притежателя на устройството.

Източник: Samsung