Samsung DeX работи като отделно приложение за Windows и MacOS

Samsung DeX работи като отделно приложение за Windows и MacOS

Чрез платформата DeX на Samsung потребителите на определени смартфони могат да ги свържат с външен дисплей и периферни устройства и така се възползват от оптимизиран за по-висока продуктивност интерфейс. Първоначално беше необходимо наличието на отделна докинг станция, но от известно време това става само чрез кабел. С Galaxy Note10 идва ново подобрение на технологията - чрез приложение за PC и Mac DeX вече може да работи паралелно с операционната система на компютъра.

Интерфейсът и функционалностите са запазени, като можете да отговаряте на обаждания, да изпращате съобщения и междувременно да работите с Photoshop, който е инсталиран в компютъра ви например. Налична е възможност за изтегляне на файлове от прозореца на приложението DeX към компютъра, което улеснява обмяната на съдържание. Засега DeX изисква връзка чрез USB Type-C кабел, но има индикации, че скоро ще може да работи и безжично.

Източник: Samsung

Препоръчани оферти

  • Много добре. Само дето Десктоп приложението на Хуавей си работи безжично още по рождение. А за Самсунга купувах Dex Station, HDMI и като го издрусаш в стойката и не е много удобно за управление. После се усетиха и в s9 вече трябваше само HDMI кабел и преходник за USB C. А преходника хич не е евтин. Едни 20+ Евро. Така де, това не е нещо ново под слънцето, Самсунг да не се учат от Апфел да ни цакат с претоплена манджа.
    propov