Samsung добавя премиум функционалност в серия Galaxy A

Samsung добавя премиум функционалност в серия Galaxy A

Благодарение на запознати източници, цитирани от Thе Elec, научаваме, че Samsung ще добави възможност за безжично зареждане към смартфоните от серия Galaxy A през следващата година. Към момента тази функционалност е запазена за устройствата от висок клас, но изглежда това скоро ще се промени.

Възможно е корейците да се опитват да дадат добавена стойност на моделите си в средния клас. Те са по-популярни в условията на пандемията от новия коронавирус, която накара потребителите да избират по-достъпни устройства за сметка на флагманите. През първото тримесечие Galaxy A51 е втори по доставки сред всички производители и модели в световен мащаб.

Разбира се, не всички модели в серия Galaxy A ще се сдобият с опция за безжично зареждане, но това е вероятно да стане с наследниците на Galaxy A51 и Galaxy A71. За целта компанията е провела преговори с трите доставчика на модули за безжично зареждане – Hansol Technics, Amotech и Chemtronics.

Работи се върху по-евтини модули, които да са подходящи за средния ценови клас, а не използването на настоящите решения. Разработката се ръководи от Hansol Technics, която ще е ексклузивен доставчик на модулите през първите 1 – 2 месеца, а след това ще се включат и останалите производители.

Източник: The Elec

  • Откога чаках такава възможност!
    Vince Beneff
  • Разгеле!
    Vince Beneff