Samsung Experience 9.0 ще донесе подобрена клавиатура и куп други промени

Samsung публикува инфографика, която резюмира новостите, които потребителите ще получат с интерфейса Samsung Experience 9.0. Той ще е достъпен за Galaxy S8, Galaxy S8+ и Galaxy Note8 с актуализацията до Android 8.0 Oreo, която трябва да започне своето разпространение в следващите седмици, а Galaxy S9 и Galaxy S9+ ще бъдат оборудвани с новите екстри още от пазарния си дебют. Може би най-голямата и забележима промяна е в клавиатурата. Samsung са добавили още един ред в нея, който позволява бърз достъп до стикери, емоджита, гласови команди и настройки на самата клавиатура.

Препоръчани оферти

Естествено, налични са и нови емоджита, GIF-ове и стикери. Иконките в самия ред могат да бъдат пренареждани според предпочитанията на потребителя. Добавени са и нови цветови схеми с висок контраст. Друга голяма новост касае търсенето от основния екран, което вече обхваща цялото съдържание в устройството. Резултатите от контакти, настройки, съобщения и файлове пък се показват в отделни карти, които позволяват бърз достъп до съответния резултат, без да се отварят самите приложения. Търсачката на Samsung вече поддържа и търсене в двата достъпни магазина за приложения - Play Store и Galaxy Apps.

Виртуалният асистент Bixby също е обновен с функцията Bixby Briefing. Ако я активирате, Bixby ще ви посрещне сутринта с актуална информация за времето, а фоновата музика и цветовата гама на телефона ще са подбрани съобразно климатичните условия. За подобрено четене е добавена функцията Color Lens. Досега бе наличен само филтър на синята светлина, докато в новото издание вече можете да ползвате и други цветове за екрана за намаляване на умората на очите.

Сред останалите нови екстри в Samsung Experience 9.0 са подобрен достъп до облачната услуга Samsung Cloud, оптимизирано управление на други устройства на корейската компания чрез обновен Samsung Connect, ползване на два акаунта в приложенията за комуникация и повече функции за режима DeX, който вече поддържа монитори с по-висока резолюция, а също така въвежда и специални оптимизации за игри. В инфографиката изрично се подчертава, че това далеч не е всичко и финалната версия на Samsung Experience 9.0 ще предложи и други добавки.

Пълен списък с промените има в SamMobile.