Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8

Външният вид на смартфоните е на път да претърпи една от най-големите трансформации за последните години, преди навлизането на сгъваемите дисплеи да ги промени отново. От известно време различни компании (като  Sharp и Xiaomi) експериментират с идеята за създаване на мобилни устройства, чийто дисплей заема почти напълно предната им повърхност, но едва през 2017 г. тази концепция обещава да стане масова. И как иначе, след като двата най-големи производители на смартфони са готови да заложат на нея в новите си продукти. Става дума, разбира се, за Samsung и Apple. Корейците вече пуснаха на пазара следващите модели във флагманската серия Galaxy S, които поставят акцент върху дисплея, а наред с това слуховете, че през есента на годината Apple също ще последва тази тенденция, стават все по-конкретни.

LG също заложи на по-голям екран в новия G6, но в момента вниманието на всички е насочено към продуктите на техния именит местен конкурент. За това има една особено основателна причина на име Galaxy Note7. Кризата с фаблета, който мнозина обявиха за най-доброто мобилно устройство на компанията, преди да се разбере за дефектите в част от батериите, накара компанията да положи големи усилия в разработката на Galaxy S8 и Galaxy S8+, за да ги превърне на всяка цена в хит, да изчисти петното от репутацията си и да компенсира загубите от изтеглянето на Galaxy Note7. Затова не е изненадващо, че всичко около новите телефони се следи с особен интерес. Пазарната реакция досега е изключително позитивна, но ще се наложи да изчакаме резултатите за тримесечието, за да оценим успеха им. Междувременно успяхме да прекараме известно време в компанията на новите смартфони и сме готови да споделим повече впечатления за тях.

Дизайн

Трябва да изпитате лично Galaxy S8 и Galaxy S8+, защото снимките и видеото трудно могат да предадат усещането от ползването им. През последните години Samsung израстна много по отношение дизайна на своите продукти и на устройствата спокойно може да се гледа като на връх в опитите на корейците да създадат красиви мобилни апарати. Телефоните продължават започнатото от Galaxy Note7, отново предлагат симетричен дизайн на своята прецизно изработена от метал и стъкло конструкция и според нас лесно могат да заемат челната позиция в класацията за най-фотогенични телефони. Двата извити стъклени панела преминават плавно в полираната метална рамка и създават изключително гладка форма, която се нарушава само от тънките странични бутони.

Без изненада вниманието се привлича от двата, заемащи почти цялата предна част двустранно извити Super AMOLED  дисплеи с диагонал 5,8” и 6,2”, чието съотношение на страните от 18,5:9 ги прави тесни (и удобни за хващане), но по-дълги в сравнение с масово използваните 16:9 панели. Това подобрява захващането и на по-големия Galaxy S8+, но пък до известна степен затруднява достигането с една ръка на съдържанието върху екрана, затова предполагаме, че Galaxy S8 ще се радва на по-голям интерес сред потребителите. По-малкото устройство пасва перфектно в ръката и със сигурност ще бъде изпускано по-малко.

Върху дясната страна се намира бутонът за включване/заключване, а лявата е запазена за бутоните за контрол на звука и за активиране на асистента Bixby, но за него ще стане дума по-късно. Долната странична повърхност съдържа стандартен жак за слушалки (браво на Samsung, че не е решила да го премахне), USB-C порт, микрофон и високоговорител, който звучи силно, но от качеството на звука има какво още да се желае. Ако сте перфекционисти, сигурно ще забележите, че жакът за слушалки и USB портът не са центрирани, което вероятно е свързано с позицията на компонентите в корпуса, но няма как да не отбележим, че при Huawei P10 те са точно в средата въпреки поставения над тях сензор за отпечатъци.

Върху горната страна откриваме втори микрофон и комбиниран слот за nano SIM и microSD карти (поддържат се карти с капацитет до 256GB), който е снабден с гумено уплътнение за гарантиране на водоустойчивостта на корпуса. Новите телефони са IP68 сертифицирани за водо– и прахоустойчивост, което означава, че могат да издържат до 30 минути под вода на дълбочина до 1,5 метра. Над дисплея са поставени подобрената 8МР камера с автофокус и допълнителните сензори и камера, които се ползват от системата за разпознаване на ириси. Тя също е наследство от Galaxy Note7 и позволява отключването на телефона само с поглед. Технологията работи на разстояние между телефона и очите 25-30 сантиметра и в повечето случаи ползването й е бързо и безпроблемно, а понякога дори не се показва прозорчето за позициониране на очите. Ползването на инфрачервен сензор й позволява да работи и в пълна тъмнина. Компанията обаче предупреждава, че системата може да бъде повлияна от очила и контактни лещи и при употреба при директна слънчева светлина.

Винаги може да активирате и технологията за лицево разпознаване, но вече стана ясно, че тя не е особено сигурна, така че не разчитайте много на нея за ограничаване на достъпа до личните ви данни. Третият начин за биометрична идентификация разчита на сензор за пръстови отпечатъци, който има нова позиция – вместо под екрана, трябва да го търсите от дясната страна на основната камера. Работата му е бърза, но разположението му е изключително неудобно, особено ако сте свикнали да държите телефона с лявата ръка. Ситуацията се влошава при Galaxy S8+, a като цяло малките размери на сензора и позицията му водят до често зацапване на камерата, докато го търсите с пръст. Преместването на сензора за отпечатъци означава, че Galaxy S8 е лишен от познатия хардуерен бутон – на негово място има виртуален, под който има сензори, отчитащи силата на натиск (може да изберете измежду 5 степени на чувствителност) и вибрира при всяко натискане.

Смартфоните ще се продават първоначално в два цвята – черно и сиво. Черната версия напомня малко на jet black варианта на iPhone 7, защото и полираната метална рамка е оцветена в черно. Ефектът е интересен, но имайте предвид, че отпечатъците върху задния панел са много по-забележими. Това не е така със сивото издание, което всъщност има лек виолетов оттенък и пречупва светлината по ефектен начин. Неговата метална рамка е по-светла, което контрастира интересно с черния преден панел.

Хардуер и производителност

Както обикновено, флагманските модели на Samsung се предлагат в два варианта според използвания чипсет, които са налични в различни региони на света. В Щатите са налични модели с Qualcomm Snapdragon 835 (осем ядра Kryo 280 в две групи с максимална честота 2,35 и 1,9 GHz) и графичен ускорител Adreno 540, а в Европа и по-голямата част от света се продават моделите с Exynos 8895 (4 ядра Mongoose с честота 2,3 GHz и 4 Cortex-A53 на 1,7 Ghz) и графичен чип Mali-G71 MP20. И двата чипсета са изработени по 10-нанометрова технология в заводите на Samsung и са комбинирани с 4GB LPDDR4 RAM и 64GB UFS 2.1 вградена памет. Добавен е LTE модем, който поддържа 5CA (Carrier Aggregation) за изтегляне на данни със скорост до 1Gbps и изпращане със скорост до 150Mbps с 2CA.

Освен по размера на екрана, двата модела се различават и по капацитета на батерията – 3000 mAh в Galaxy S8 и 3500 mAh в Galaxy S8+. Първият е колкото в Galaxy S7, а вторият е по-малък от този в Galaxy S7 edge (3600 mAh). Как се представят, ще стане дума по-късно, но очевидно компанията е подходила особено внимателно след инцидента с Galaxy Note7 и е решила да заложи на сигурно, като не добави по-големи батерии. Като цяло не срещнахме никакви проблеми с работата с устройствата, което показва, че компанията е успяла в нелеката задача да оптимизира софтуера си. Засега не е ясно какво ще бъде положението в дългосрочен план, но все пак телефоните използват един от най-бързите процесори на пазара в комбинация с достатъчна RAM и бърза UFS 2.1 памет. В тестовите ни установихме, че приложенията се отварят бързо, многозадачната работа е плавна и общо взето нямаше нещо, което да затрудни телефоните. Резултатите от синтетичните тестове също демонстрират големите  възможности на хардуера.

Дисплей

Основната привлекателна черта на телефоните в допълнение на изпипания дизайн без съмнение са техните дисплеи. Компанията е заложила на подобрена версия на своите Super AMOLED панели, които осигуряват висока яркост, наситени цветове, отличен контраст, високи ъгли на видимост и отлична видимост под директна светлина, но това едва ли изненадва някой. Ако предпочитате да настроите цветовете според личните си предпочитания, може да направите това през специалното меню с настройки, което позволява промяна на показваното количество червено, синьо и зелено. Компанията нарича екраните “инфинити дисплеи” и има защо – те покриват почти цялата предна част на устройствата и допринасят много за техния отличителен външен вид. Както стана дума вече, Samsung залага на съотношение на страните 18,5:9, което води до получаването на по-дълъг, но по-тесен дисплей, който помага на телефона да остане удобен за захващане.

Издълженият дисплей е подходящ за едновременна работа с две приложения, а Samsung е добавила и функцията Snap window, която позволява да фиксирате в горната част на екрана прозорец с произволна част от избрано приложение. Вградените в телефона приложения нямат проблеми с работата с новото екранно съотношение на дисплея. Останалите могат лесно да се разпънат чрез специалния бутон в мултитаскинг менюто, а ако срещнете проблеми с визуализацията, може лесно да се върнете обратно. Подобно е и положението с игрите – при стартиране в зоната с виртуалните бутони се появява допълнително меню инструменти Game Tools, което включва бутон за показване на цял екран. Натискате го, играта се рестартира и при последващото й зареждане може да проверите дали всичко е наред във визуално отношение. Например при разпъване на Super Mario Run се губи част от съдържанието върху екрана, а освен това и менютата стават по-сбити.

При гледане на видео се появява бутон, който позволява да промени начина, по който се показва, така че да запълните екрана с него. Ако видеото е със съотношение 21:9 и ползвате YouTube, телефонът автоматично го показва на цял екран с минимални черни ленти под и над картината и без изрязано съдържание. Това не работи с приложения като HBO GO и дори да укажете в настройките то да се показва на цял екран, видеото остава в оригиналното си съотношение и се показва с черни ленти от двете страни. Надяваме се по някое време разработчиците да добавят в приложенията си по-добра поддръжка за дисплеите в Galaxy S8 и LG G6.

Дисплеите са с резолюция 2960 x 1440 пиксела (WQHD+), но по подразбиране изображението се показва в резолюция Full HD+ или 2220 x 1080 пиксела. Това се прави с цел пестене на енергия, но пък винаги може да влезете в менюто и да промените резолюцията на WQHD+ или дори HD+ (1480 х 720) за случаите, в които ви трябва още повече енергия за автономна работа. Телефоните са снабдени и с нова версия на познатата функция Always-on display, която е получила допълнителни опции за персонализиране и вече поддържа уиджети като календар, следваща аларма и бутони за контрол на музикалния плеър, които се активират, без да се налага отключването на телефона. Добавен е и нов аналогов часовник с подвижна секундна стрелка, което е интересен детайл. Повече оформления на Always-on display могат да бъдат изтеглени от магазина Samsung Themes, а ако искате да спестите още енергия, може да изключите функцията, защото според Samsung тя консумира под 1% от батерията за час.

Интерфейс и софтуер

Samsung е положила не по-малки усилия и по отношение на софтуера в телефоните, макар че те не се появяват на пазара с най-новата версия на платформата, а с Android 7.0. Трудно може да разберете това, защото оригиналният вид на Android е скрит под софтуерната обвивка на Samsung, която изглежда по-добре от всякога. Компанията е подложила на пълен редизайн целия интерфейс и е заложила на минималистична тема, която включва нови Light&Line икони в различни цветове за по-лесно идентифициране на приложенията. Софтуерните бутони за навигация също са преминали през промяна, за да се впишат в цялостната концепция, и определено изглеждат много по-атрактивно. За да улесни прехода към новия начин за навигация (досега телефоните на Samsung имаха хардуерни бутони), централният бутон се показва върху екрана дори в заключено положение (това може да се изключи), а освен това е снабден със сензор, който отчита силата на натиск и кара телефона да вибрира като начин за осигуряване на тактилна обратна връзка. Преминаването към виртуални бутони най-сетне осигурява начин за промяна на позицията им според предпочитанията на потребителите. Има и възможност за промяна на техния фонов цвят.

По подразбиране компанията е скрила бутона за достъп със списъка с приложения, защото показването му става с плъзване върху екрана нагоре или надолу, а прелистването на страниците става чрез хоризонтален жест. Това е много по-интуитивен начин за достъп до всички приложения в телефона, но винаги може да активирате познатия от старите издания на TouchWiz бутон. Има и опция за пълното премахване на секцията, така че всички приложения ще бъдат разположени върху основния екран. Телефонът е получил и функция за отваряне на падащото меню с нотификации и бутони за бърз достъп до функции чрез жест върху сензора за отпечатъци, но предвид на неудобната му позиция това сигурно няма да се ползва много. Неизменна част от интерфейса са и познатите Edge панели, които осигуряват достъп до различни функции чрез издърпване на малка лента от края на екрана. Сред тях е и Smart Select, която позволява прихващането на избрани части от екрана, рисуване върху тях и разпознаване на текст, а освен това има опция за създаване на GIF анимации от видео и дори рисуване върху него. Има и полезен клипборд за бърз достъп до копирани текстове или изображения.  През годините добавката получи куп панели, които могат да бъдат изтеглени от магазина на Samsung.

Ако обичате да играете, със сигурност ще оцените приложението Game Launcher, което организира инсталираните игри на едно място и позволява да промените системната производителност, да спрете показването на нотификации, докато играете, да спрете звуците от дадена игра или да заключите екранните бутони, за да не ги натиснете случайно. Galaxy S8 предлага и приложението Secure Folder, което осигурява лесен начин да ограничите достъпа до определено съдържание и приложения. С него ползвате втори копия на галерията, камерата, календара, контактите и т.н., цялото съдържание в тях е напълно отделено от останалото в телефона, достъпно е  само за вас и е защитено с парола или с биометричните ви данни. Със Secure Folder може да ползвате и втори акаунт във Facebook и други приложения. Като цяло допълнителният софтуер от Samsung е максимално ограничен – компанията е включила още Smart Switch за прехвърляне на информацията от друг телефон чрез включените в комплекта адаптери, Samsung Connect за контрол на различни IoT устройства и магазина с приложения Galaxy Apps.

Другата софтуерна добавка, която заслужава внимание, е виртуалният асистент Bixby, но възможностите му в България са крайно ограничени. Наскоро компанията обяви, че функцията за гласово разпознаване ще достигне до Galaxy S8 по-късно през пролетта, но нас това така или иначе не ни засяга, защото няма да поддържа български. В допълнение голяма част от способностите му ще са налични само на определени пазари. Асистентът се активира чрез специален хардуерен бутон, който в момента зарежда Bixby Home – страница, която може да се отвори и чрез плъзване на основния екран надясно. В нея се показват карти с релевантна за потребителя информация от различни източници като събития в календара, последни снимки от галерията, прогноза за времето, физическа активност, напомняния, съдържание от Samsung Themes, новини, електронна поща и т.н. Поддържат се и външни приложения като CNN, Flipboard, Twitter, Foursquare, Spotify и Uber. В менюто с настройките може да изберете какво съдържание искате да виждате, така че може да скриете услугите, които не използвате. Ако не искате Bixby Home да заема страница от основния екран, има опция да изключите това, но функцията на бутона не може да се промени или поне не официално, защото вече има решения за асоцииране на различни функции към него.

Bixby Vision е друга част от асистента, която се занимава с визуално търсене. Ако натиснете специалния бутон в приложението за камерата, може да търсите по обект или местоположение. Приложението ще се опита да идентифицира какво има пред вас и ще предложи различни опции – например, ако установи координатите на мястото ви, ще отвори списък с места от Foursquare, различните обекти ще заредят визуално подобни снимки от Pinterest, а благодарение на партньорството с Vivino услугата може да разпознава бутилки с вино и при това ще показва полезна информация за тях. Ако последното ви се струва познато, това е така, защото вече сме го виждали в телефони на Sony. Bixby Vision се справя с идентифицирането на текст, като позволява да бъде копиран, запазен в списъка с контакти (ако е от визитка), а освен това предлага превод между различни езици, включително и български. Преводът ползва технологията на Google и невинаги е съвсем коректен, така че намалете очакванията си, за да не останете разочаровани. Всъщност в много от случаите проблемите идват от това, че Bixby не може коректно да разпознае наличието на текст и да го отдели от останалото. Bixby Vision може да се ползва и в снимките от галерията, за да научите повече за мястото или за съдържанието на кадрите.

Камера

Подобно на своите предшественици, телефоните отново предлагат основна камера с 12МР сензор с размер на пикселите 1,4 микрометра, оптична стабилизация, бленда f/1.7 и Dual Pixel система за изключително бърз автофокус, но компанията е поработила върху софтуера и алгоритмите за обработка на снимките. Камерата вече може да се стартира бързо чрез двукратно натискане на бутона за заключване подобно на телефоните Pixel и HTC U Ultra, което е удобен начин за запечатване на динамични сцени. В интерес на истината установихме, че стартира малко по-бавно в сравнение с Huawei P10, чиято камера може да се активира и направи снимка за по-малко от секунда чрез двукратно натискане на бутона за намаляване на звука. Иначе може да направите снимка, като докоснете екрана, вдигнете длан пред камерата или сложите пръст върху сензора за пулс до основната камера. Ако сте виждали как снима Galaxy S7, знаете и какво качество да очаквате от Galaxy S8 – снимките са детайлни, с коректна експозиция и ярки (понякога дори прекалено) цветове.

Компанията посочва, че е добавила към камерата на S8 и нова технология, която би трябвало да подобри качеството, но е трудно да се види ползата от нея. Вместо един тя заснема три кадъра и след това подбира най-ясния от тях, а останалите се ползват за редуциране на размазването и получаване на финално изображение с по-ясни контури. Тази техника се ползва и при намалена осветеност и при активиране на цифровото приближение. При недостатъчно светлина също може да получите впечатляващи снимки, ако имате стабилна ръка, но като цяло не очаквайте значително подобрение спрямо кадрите от Galaxy S7, а освен това понякога има трудности във фокусирането на тъмно. Samsung продължава да прилага допълнително изостряне на изображението и алгоритми за подтискане на шума, за да направи снимките по-привлекателни за окото, но за щастие е намалила силата им спрямо Galaxy S7, което е крачка напред. Устройствата могат да записват видео с максимална резолюция UHD, много добро качество, уловени детайли и ярки цветове.

По-сериозен ъпгрейд представлява предната камера, чиято резолюция е увеличена до 8MP, а освен това се е сдобила със система за оптична стабилизация. Това в допълнение на светлата оптика f/1.7 води до получаването на много по-качествени селфита, което ще хареса на обичащите този топ фотография. Двете камери се управляват чрез ново приложение, което е оптимизирано за употреба с една ръка. Вертикално плъзване на пръста превключва между предната и задната камера, а ако направите същия жест надясно, ще получите достъп до менюто с режии за снимане. По подразбиране в него са автоматичен, професионален, панорамен, селективен фокус, забавен каданс, hyperlapse, храна и заснемане на виртуален обект, но от магазина за приложения на Samsung могат да бъдат изтеглени още няколко – спортен режим, разкрасяване, анимиран GIF, едновременно снимане с двете камери и селфи със задната камера. Плъзване на пръст наляво отваря меню с допълнителни филтри, стикери и дори маски, които може да приложите върху снимките. Маските са подобни на тези в Snapchat, така че ще следват лицата в кадъра, някои са анимирани, а други са съпроводени със звук. Могат да бъдат приложени за снимки и видео, а ако искате повече, винаги може да изтеглите още тематични пакети от магазина за приложения. Ако плъзнете бутона за активиране на затвора, ще може да активиране с една ръка и функцията за цифрово приближение.

Тестови снимки и видео

Звук

Samsung реши да не последва примера на Apple и HTC, които лишиха последните си телефони от стандартни жакове за слушалки, и това е добре. Като следствие от придобиването на Harman в комплекта на Galaxy S8 и Galaxy S8+ са включени слушалки AKG, които са значително по-добри от слушалките, които обикновено се продават с мобилните устройства. Имат покрит с текстил кабел, който не се оплита лесно, удобни са за носене и звучат изненадващо добре, но на нас ни се наложи да сменим силиконовите уплътнения с такива от други слушалки за по-качествено изолиране.

Компанията посочва, че самостоятелната им цена е 100 долара (в европейски магазини ги открихме за около 50 евро), но това ни се струва прекалено много за качеството, което осигуряват. Телефоните предлагат само един високоговорител, който осигурява силен звук, но изостава като качество от този в Huawei P10, който звучи значително по-плътно. Телефоните са и първите на пазара, които са снабдени с технологията Bluetooth 5.0 за по-бърз трансфер на данни на по-голямо разстояние. Добавена е и опция за безжично предаване на звук към две устройства – така например може да укажете музиката от Spotify да звучи само през свързвания Bluetooth говорител / слушалки, а останалите звуци ще се възпроизвеждат в телефона.

Батерия

Как се представят батериите, щом трябва да осигурят енергия за толкова големи дисплеи? Доста добре всъщност. Въпреки че компанията е решила да добави батерии с капацитет, който е по-малък от този в Galaxy S7 edge  (3000mAh и 3500mAh срещу 3600mAh), това не се отразява негативно на времето за автономна работа, което подсказва за подобрена ефективност на чипсета и компонентите и за допълнителни софтуерни оптимизации. Намалената екранна резолюция по подразбиране също помага за това. Резултатите могат да се подобрят още, ако се изключи функцията Always on display и се използва тъмна тема на интерфейса вместо бялата по подразбиране. В теста Work 2.0 на приложението PCMark за разреждане на батерията от 100% до 20% Galaxy S8 постигна резултат от 10:11 часа с включен дисплей в продължение на 8:36 часа, което е много впечатляващо постижение за телефон с 3000 mAh батерия. В същия тест Galaxy S8+ постигна 11:35 часа с активен екран в продължение на 9:52 часа. За сравнение, Huawei Mate 8 със своята 4000 mAh батерия успя да завърши теста за 11:32 часа.

В реална употреба Galaxy S8 осигурява автономна работа в рамките на работен ден, но в зависимост от приложенията, които ползвате, това време може и да е повече. По-големият му събрат може да ви осигури цял ден или дори два далеч от зарядното. И двата модела поддържат бързо жично и безжично зареждане, така че при нужда може бързо да ги снабдите с енергия. В тестовете ни батерията на Galaxy S8 се зареди от 15% до 100% за 1:27 часа с Quick Charge 3.0 зарядно, а на Galaxy S8+ бяха нужни 1:30 часа за зареждане от 19% до 100% с включеното в комплекта на телефона зарядно. Samsung твърди, че използва батерии от нов тип, които са по-издръжливи в дългосрочен план, и за определено време ще загубят по-малка част от капацитета си спрямо Galaxy S7. Според компанията след година на употреба Galaxy S7 запазва около 80% от капацитета на батерията, но при новите модели този процент е 95. Дали това е така ще разберем след време.

Заключение

Без съмнение Samsung създаде два от най-забележимите телефони за първата половина на годината. Устройствата впечатляват със своята прецизна изработка и стилен симетричен дизайн с плавни извивки, но използването на повече стъкло и гладкият корпус означават, че ще се наложи да инвестирате в предпазни аксесоари, ако искате да защитите инвестицията си при случайно изпускане. Телефоните осигуряват върхова производителност, водоустойчив дизайн, качествена камера с изключително бърз автофокус, значително подобрена селфи камера, стандартен 3,5 мм жак и разбира се впечатляващ дисплей, който заема по-голяма част от предния панел и ги отличава най-много от Galaxy S7 edge.

Дисплеят сигурно ще спечели много клиенти на Samsung и не е трудно да се разбере защо – достатъчно е да се срещнете на живо с някой от телефоните и веднага ще попаднете в плен на магията му. Необичайното съотношение осигурява по-голяма зрителна площ в компактни размери, но пък не всички приложения го поддържат, така че може би ще трябва да мине време за излизането на повече оптимизирани заглавия. Софтуерът също е подобрен значително, а в телефона са инсталирани минимален брой външни приложения. Виртуалният асистент Bixby обаче не се оказва толкова умен, колкото го представя компанията, и няма признаци възможностите му за българските потребители да се подобрят.

Биометричните начини за идентификация се представят противоречиво. Скенерът за ириси работи добре, макар че изисква приближаване на телефона до лицето, но сензорът за отпечатъци е поставен на крайно неудобно място и е почти неизползваем, което е жалко, защото отчита много бързо. Най-несигурно се оказва разпознаването на лицето, така че имайте едно наум за него. Galaxy S8+ има по-голям дисплей и батерия, но пък може да се окаже прекалено голям и неудобен за повечето потребители, а Galaxy S8 е значително по-лесен за захващане, макар и по-издължен. При него и достигането на сензора за отпечатъци е по-лесно. И двата модела не са никак евтини, но са сред най-впечатляващите телефони, които са излизали на пазара в последно време.

Оферти на деня