Samsung Galaxy A80 ще е звездата на събитието на Samsung на 10 април

Samsung Galaxy A80 ще е звездата на събитието на Samsung на 10 април

Според последните информации Galaxy A80 ще е основният модел, който ще бъде в центъра на вниманието по време на събитието на Samsung на 10 април. Този смартфон е същият, за който досега се считаше, че ще бъде пуснат под името Galaxy A90. В крайна сметка корейската компания е решила да смени цифрата в последния момент. Това пък стана ясно от промоция на Samsung за Латинска Америка, където притежателите на определени модели получават безплатни билети за кино.

Иначе за Galaxy A80 знаем, че ще е оборудван с 6.7-инчов дисплей, който ще е без прорез и ще има минимални рамки. Устройството ще предлага уникален към момента механизъм с въртяща се камера, която ще служи и за селфита. Камерата ще е тройна с 48-мегапикселов основен сензор с бленда f/2.0, широкоъгълна леща с резолюция 8 мегапиксела и бленда f/2.4 и ToF сензор. Процесорът ще е Snapdragon 7150, телефонът ще се предлага в конфигурации с 6 и 8 GB RAM и 128 GB памет за приложения, която ще може да бъде разширявана с помощта на microSD карта.

Вторият модел, който със сигурност ще видим, е Galaxy A70. Този смартфон ще е със съотношение 20:9 и ще предлага 25W бързо зареждане, като и двете неща са дебют при устройствата на Samsung. Освен това потребителите ще получат 6.7-инчов FHD+ AMOLED панел, 32-мегапикселова камера за селфита, вграден в дисплея сензор за отпечатъци, конфигурации с 6 и 8 GB RAM и 128 GB флаш памет. Основната камера ще е двойна, с резолюция 25+8 мегапиксела, а батерията е с капацитет 4500 mAh и поддържа 25W бързо зареждане.

Третата премиера най-вероятно ще е на A40, който според слуховете ще е с 5.9-инчов FHD+ AMOLED дисплей, чипсет Exynos 7885, 4 GB RAM и 64 GB памет за приложения. Телефонът ще е с двойна основна камера с резолюция 16+5 мегапиксела, а за селфитата е предвиден 25-мегапикселов сензор. Очакванията са за батерия с капацитет 3100 mAh и 15W бързо зареждане.

ИзточниК: Mobielkopen

Препоръчани оферти