Samsung GALAXY Camera e фотоапарат с Android

Samsung GALAXY Camera e фотоапарат с Android
Слуховете, че Samsung работи по фотоапарат с Android не са от вчера и компанията вече е готова да ни представи резултатът от работата си. По време на пресконференцията на корейците на IFA 2012 беше анонсиран модела GALAXY Camera, който комбинира фотоапарат с Android 4.1 Jelly Bean и пълни безжични възможности за по-лесно споделяне на съдържание. Устройството разполага с 1/2.3" BSI сензор с резолюция 16МР, 23mm обектив с 21х оптично приближение и 4,8" HD Super Clear LCD дисплей.

Сред функциите изпъква Smart Pro, която улеснява начинаещите в заснемането на кадри, които иначе са по-трудно за правене - например улавянето на синьо небе или запечатването на светлинни следи от автомобилни фарове на тъмно. Включени са и технология за гласово управление плюс редактор на снимки и видео, но потребителите могат да изтеглят допълнителни приложения от Google Play Store. GALAXY Camera ще се предлага в два варианта - с 3G и Wi-Fi възможности или с 4G и Wi-Fi.

 • [Quote]Прав си, и на мен ми липсваха бутоните, колкото и прекрасен да е екрана и интерфейса. Стискам палци следващата камера да е със сменяеми обективи, това ще е една солидна крачка напред :) [/Quote] абе то сменяемия обектив е хубаво нещо ама ако не добавят бутони и някой и друг режим на снимане, дори и телеобектив да можеш да ръгнеш, каква е ползата? :D а и матрицата май си има нужда от доста развитие, та следващия ще е хубаво да е с друг вид матрица
  berserk
 • Прав си, и на мен ми липсваха бутоните, колкото и прекрасен да е екрана и интерфейса. Стискам палци следващата камера да е със сменяеми обективи, това ще е една солидна крачка напред :)
  Crazy Heart
 • камерата изглежда добре и доста интересно на пръв поглед,но доколкото знам тази матрица е все още далеч от качеството на ссд и смос и тепърва ще се развива. отделно, че с тази функционалност всичко изглежда супер, особено вифи-то и 3г/4г(може би), но за мое съжаление липсват ключови неща за мен като хардуерни бутони, подводен режим...та явно няма да я изпробвам на този етап :)
  berserk
 • Уникална камера :) Който иска да види ревю на български да посети сайта от профила ми (да не правя реклама) :)
  Crazy Heart
 • Тоя пазар на сапунерки няма ли да умира скоро? :D При тия камери в новите смартфони, не си струва да се купува нещо различно от DSLR.
  osama11
 • Добре изглежда и смарт функциите са добре дошли, защото сега ми се налага понякога да направя снимка с телефона ми, въпреки че в другата си ръка държа фотоапарат правещ 5 пъти по хубави снимки, просто защото споделянето в фейсбук от телефона става на момента и за секунди. НО! С тази малка матрица наблъскана с 16 милиона пиксела ще е толкова пренаселена, че за нищо няма да става. И тази BSI технология е само прах в очите. Имам камера на самсунг с BSI и си вади прилично скапан образ на тъмно!
  ion4ev
 • Аз лично бих си купил точно такава джаджа - това според мен е ниша с голям потенциал. S3 с брутална оптика + още по-брутален проц си е гаранция за добри снимки. Отблъскващо ще бъде ако няма ксенон. Иначе батерията е повече от ужасна, разбира се.
  asenna5
 • Убеден съм, че тази матрица 1/2.3, не може да надскочи себе си. Ако се търси компактност с добро качество на изображението, Sony DSC-RX100 е крачка в тази посока.
  Вилиан
 • Изчакай снимките, преди да правиш заключения... :)
  fintaraBG
 • [Quote]Устройството разполага с 1/2.3" BSI сензор с резолюция 16МР, 23mm обектив с 21х оптично приближение...[/Quote] И?
  AVKansazov