Слуховете около Samsung Galaxy Fold 2 се засилват

Samsung вече предлага два смартфона със сгъваеми екрани, като очаквано от компанията подготвят още подобни устройства. Следващият такъв модел, който би трябвало да се появи, е второто поколение на Galaxy Fold. Сега благодарение на Sammobile разполагаме с малко информация за това устройство, което изглежда е възможно да е с по-ниска стартова цена от предшественика си.

Сайтът твърди, че компанията ще предложи вариант с 256GB базова памет за файлове вместо 512GB в Galaxy Fold. Според изданието корейците подготвят няколко варианта на Galaxy Fold 2, а два от тях са с моделни номера SM-F91x. Единият– SM-F916, ще е с 256GB памет, а вторият – с 512GB. Galaxy Fold 2 може да има и версия без 5G свързаност, като тя ще е с модел SM-F910.

Очаква се смартфонът да разполага с по-голям външен дисплей спрямо наличния при предшественика му, както и по-голям основен екран. Той може да е с диагонал от 7.7 инча при 7.3 инча в актуалния модел. Има вероятност селфи камерата да е поставена в отвор, а не в прорез. Според слуховете е възможно да се поддържа и работа с писалката S Pen, а освен това устройството може да разполага и с основната камера на Galaxy S20+. Galaxy Fold 2 може да бъде представен през третото тримесечие заедно с Galaxy Note20.

Източник: Sammobile