Samsung Galaxy Note II, изглежда, се продава с липсващи функции

Samsung Galaxy Note II, изглежда, се продава с липсващи функции
Продажбите на дългоочаквания Samsung Galaxy Note II вече започнаха в някои части на света, но първите потребители се сблъскаха с интересен казус - някои от демонстрираните по-рано функции липсват в телефона. Всъщност става дума главно за една - възможността за разделяне на екрана на две и за едновременно използване на различно приложение във всяка част. Тази екстра вече беше демонстрирана от Samsung в корейското издание на Galaxy Note II, но първите потребители не могат да я открият в телефоните си. В момента и ние тестваме устройството и потвърждаваме, че не можем да включим разделянето чрез продължително натискане на бутона за връщане, както Samsung показа.

Според някои слухове компанията е бързала да пусне в продажба международната версия на смартфона възможно най-бързо и не е имала време да довърши софтуера. Малко вероятно е тази функция да е запазена само за Корея и се надяваме скоро да бъде добавена чрез софтуерен ъпдейт.

http://pocketnow.com/2012/10/02/galaxy-note-2-missing-split-screen/

Аксесоари за:
 • Бахти, гръмкото заглавие. Ще рече човек, че телефончето е скопено и за нищо не става. Мен, примерно, хич не ме е грижа, че нещо подобно няма да го има в Note II. Като горд притежател на първия Note, ще си купя и II.
  PF
 • Първата бройка която тествах нямаше тези функции, втората обаче ги имаше. Мисля, че устройствата ще се ъпдейтнат преди лънча или малко след. Ако разбера повече, ще пиша.
  Crazy Heart
 • Тази функция с разделянето на екрана ми се струва наистина нова? Някой срещал ли е нещо подобно преди в телефон? Надявам се Самсунг да са я патентовали, за да могат после да се изакат в устата на петентния трол...
  Parmenion
 • И аз така мисля. Samsung се опитват да подражават на най - добрия в това отношение - apple. Преди време, напр. си спомням, че от обявяването на siri до пускането му мина поне месец. Така и samsung след време ще добавят обявените работи.
  vladovn
 • Аз не бих се притеснявал от подобно нещо. Самсунг се доказват като доста сериозни по отношение на ъпдейтите. В S3 за няколко месеца промениха доста неща и то при положение, че до дни се очаква голям ъпдейт до jelly bean. Предполагам, че много скоро note ще си получи всичко което е показано.
  board
 • Изключителен продукт. Голяма работа, че няма нещо. Ще дойде с ъпдейта. Струва си много повеече пред Епълските карти, които могат да те накарат да се самоудавиш в някоя река. айфон не е незавършен продукт, а е безхаберно изработен, както в софтуерната част, така и самия телефон. Оплакванията от него не могат да се компенсират.
  metaflute
 • Значи да се надяваме , че вевропейският Galaxy Note III ще присъства. (beer) За корейският пазар има тунери за цифрова телевизия , както и други хардуерни различия. Кой ще гарантира, че контролера на екрана е същия в различните SKU и разделянето на екрана на части не е хардуерна функция? ;)
  A4i
 • функцията очевидно се предлага в корея.
  chilko
 • Не сравнявай полуфабриката на епъл с Note 2, който си е напълно завършен продукт. Липсващата функция за разделяне на екрана на две беше разработена много късно (на конференцията в Берлин не беше показана, за пръв път я видяхме на представянето в Корея миналата седмица) за това и не е инсталирана на всички устройства. Ще бъде добавена в телефоните, където липсва с ъпдейт на фирмуеъра съвсем скоро.
  vinse
 • По скоро Samsung са обявили Galaxy Note II в полу-готов и незавършен вид за да изпреварят iPhone5, след което са демонстрирали при представянето функции на тестовият софтуер, който все още се е изпитвал и не е бил финализиран. В потребителската версия може да не попаднат някой от функциите от тестовите серии на Galaxy Note II. Това е т.н. Quality Assurance процедура. Неприятното е когато се демонстрират пред публика устройства, без QA процедурата да е завършила.
  A4i