Samsung Galaxy Note20+ може да предложи 108MP камера и 50-кратен зуум

Очакваме Samsung да представи новата си флагманска серия смартфони Galaxy Note20 през август, а междувременно продължаваме да сме свидетели на още слухове, свързани с устройствата. Сега лийкърът IceUniverse публикува доста интересна информация в китайската социална мрежа Weibo, която е свързана с камерата на Galaxy Note20+.

Според информацията моделът ще предложи 108MP сензор Samsung Bright HM1, който е наличен и в Galaxy S20 Ultra. Вместо ToF сензор ще бъде интегрирана система за лазерен автофокус, която ще подпомага заснемането.

Освен това ще бъде използван 12MP сензор ISOCELL Fast 2L3, който е с размер 1/2.55 инча с ултраширокоъгълен обектив и система за автофокус чрез засичане на фазата (PDAF). Третият сензор ще е 13-мегапикселов Samsung Slim 3M5 с перископна оптика и размер 1/3.4 инча. Той ще може да постига до 50-кратен дигитален зуум.

Според предходни слухове Galaxy Note20+ ще включва чипсет Exynos 992, който се произвежда по 5-нанометров процес. Бяхме свидетели и на CAD базирани рендъри, които ни дават представа за това как може да изглежда устройството.

Източник: Weibo