Samsung Galaxy Note9 може да има вграден в дисплея сензор за отпечатъци

Тази година до пазара не успяха да достигнат смартфони с интегрирани в дисплея сензори за отпечатъци, но това би трябвало да се промени догодина, защото съответните технологии вече са готови за масова употреба. Въпреки усилията си Samsung и Apple не успяха да снабдят своите актуални флагмани с подобна функция, но след няколко месеца ситуацията би трябвало да е коренно различна.

Аксесоари за:

Нова информация от анализатора на KGI Securities Минг-Чи Куо разкрива, че през втората половина на 2018 г. Samsung възнамерява да вгради сензор за отпечатъци под дисплея на Galaxy Note9, което означава, че на потребителите няма да се налага да търсят неудобно поставен върху задния панел сензор, а вместо това ще отключват устройството с поставяне на пръст върху екрана.

Анализаторът посочва, че за вниманието на Samsung се борят три компании, които доставят подобни решения. Сред тях са корейските BeyondEyes и Samsung LSI и тайванската Egis, която в момента доставя стандартни сензори за отпечатъци на Samsung. Според информацията най-големи шансове да спечелят поръчката имат първите две компании, които вече са изпратили мостри на Samsung.

Малко е вероятно да бъдат разгледани и разработките на Synaptics, защото Samsung ще ползва друга технология, която позволява на OLED дисплея да се ползва като източник на светлина за сензора, което ще увеличи живота на батерията. Според по-ранна информация на Куо, Аpple има преднина от 18-30 месеца по отношение на 3D сензорите и Samsung може би ще се опита да ползва новите сензори за отпечатъци като временно решение, докато се снабди с достатъчно добро решение за лицево разпознаване.

Източник: Business Insider

 • Може още в S9 да ги добавят
  apolon25
 • Е, защо ли не се учудвам. Жълтите копирачи пак са на опашката. Лошото за Самсонайт е, че вече Хуявей и подобни им дишат във врата. А иначе нещата са както си бяха и преди. Апъл внедрява и работи, после Гнусмас плагиатства. )) Така беше с iOS, така е и с хардуера Абе ти от хейт ли живееш? По-тъп и злобен коментар не можа ли да измислиш? Апропо, какво си измислиш през омразния си животец, та си тръгнал да оплюваш една от най-големите компании в света? Като няма какво конкретно да кажеш по новината, по-добре не се излагай, защото писането на коментари НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
  Spikul
 • A има и хора като мен, които не си заключват телефона и им е абсолютно все едно къде и какви сензори ще има.
  board
 • ти луд ли си бе мой ? apple дори нямат пръстов отпечатък в последния им модел, нито в новия който ще излиза сега. И да добавя ... самсунг правят на apple дисплеите ... само да те осветля, и самсунг правят на apple половината чипове, и samsung правят на apple ram паметта и да ти добавя сол в раната samsung Правят на apple вградената памет. повярвай ми apple няма да са първи нито втори в поставянето на пръстов отпечатак на дисплея нито ще са първите в каквото и да е, при тях е това че по принцип изчакват и ги правят добре (не винаги но все пак).
  tixooo
 • Аммммм 1200. Аммммм 1200. Аммммм.,...
  geleto_
 • Пък заради новата функция сигурно ще ршат направо да минат на 1,200$ начална цена. :D
  muamamu1
 • "Страхотна новина" Смяна на напукан екран сигурно ще е 1200лв :D
  solo5
 • Епъл кога са слагали пръстов отпечатък в дисплея? Те май направо го махнаха в последния модел.
  board