Samsung Galaxy S10+ може да има двойна предна камера

Очертава се догодина производителите на смартфони да опитат да изкушат потребителите, като предложат модели с още повече камери. Huawei даде начало на тази тенденция със снабдения с тройна основна камера P20 Pro, а освен това се говори, че към нея ще се присъединят Аpple, LG и Samsung. През последните дни се заговори, че Samsung ще снабди с такава камера топмодела в следващото издание на серията Galaxy S10, а освен това научихме детайли за нейната конфигурация.

Междувременно от Корея се появи допълнителна информация за плановете на корейците. Според местното издание The Bell Galaxy S10+ всъщност ще предложи цели 5 камери, като 2 от тях ще са за селфита. Според корейското издание стандартната 12MP основна камера с променлива бленда ще бъде допълнена от 16МР сензор с широкоъгълна оптика (120 градуса), а освен тях ще има и 12МР сензор с телефото оптика. Последното се различава от предишната информация, която твърдеше, че телефото камерата ще е 13-мегапикселова.

The Bell пише, че първият смартфон на Samsung с двойна предна камера ще бъде очакваният по-късно тази година Galaxy A8, който ще предложи отпред сензори с резолюция 16МР и 8МР. Изданието има информация и за останалите два модела в серията. Според него другото премиум устройство също ще предложи тройна основна камера, но само една за селфита, а най-евтиният модел в линията ще осигури двойна основна камера и единична предна.

Източник: Thе Bell