Samsung Galaxy S10 може да има отделен чип за изкуствен интелект

Samsung Galaxy S10 може да има отделен чип за изкуствен интелект

Изкуственият интелект се превръща постепенно в новата голяма арена за надпревара между водещите компании. Любопитното е, че Samsung поне за момента изостават в тази област, макар че компанията започна да добавя софтуерни функции с ИИ в скорошните си флагмани. Това обаче вероятно ще се промени съвсем скоро, защото корейският гигант работи по второто поколение на своя собствен NPU чип.

Препоръчани оферти

Това става ясно от публикация в мрежата LinkedIn на бивш служител на компанията.
Доста е вероятно да видим резултатите от тези усилия на Samsung още в чипсета Exynos 9820, който очакваме да бъде представен до края на годината и вероятно ще дебютира с юбилейния Galaxy S10 в началото на 2019 година.

Qualcomm също работят по Snapdragon 8150 с блок за ИИ, така че между различните варианти на новия флагман на Samsung да няма твърде големи разлики в бързодействието и функционалността. Към момента и двете компании изостават сериозно от Huawei, чийто нов двоен NPU процесор в Kirin 980 може да обработва по 4500 снимки в минута, и от Apple, които подобриха значително чипа за невронни мрежи в A12 Bionic.

Източник: Twitter