Samsung Galaxy S9+ ще може да работи с DeX без докинг станция

Ъпдейтът до Android 9 Pie ще донесе и редица нови функционалности за Galaxy S9 и Galaxy S9+. Опцията за използването на DeX без необходимостта от специалната докинг станция бе една от големите новини на Samsung при премиерата на Galaxy Note9 през лятото и изглежда, че тази екстра ще стане достъпна и за притежателите на другите тазгодишни флагмани на компанията, които имат почти идентичен хардуер.

Преди Galaxy Note9 свързването на телефона към монитор и използването му като компютър изискваше използването на специална докинг станция, която има USB, HDMI и мрежов порт и освен това предлагаше връзка с периферни устройства с Bluetooth. С появата на актуалния флагмански фаблет ситуацията се промени и използването на DeX вече стана възможно само с преходник от USB-C към HDMI.

С обновяването до Android 9 Pie тази екстра ще бъде налична и за Galaxy S9+. Към момента няма потвърждение за Galaxy S9, но е доста вероятно и този модел да получи новата придобивка. Първите бета версии на Android 9 Pie с Samsung Еxperience 10 вече са налични за версиите на Galaxy S9 с процесор Snapdragon, а очакванията са те съвсем скоро да се появят и за вариантите на двата смартфона с чипсет Exynos.

Източник: XDA Developers