Samsung Galaxy Tab S6 предлага повече възможности за креативност

Samsung Galaxy Tab S6 предлага повече възможности за креативност

Малко след като обяви финансовите си резултати за тримесечието, Samsung анонсира и дългоочаквания таблет Galaxy Tab S6. Флагманското устройство предлага 10.5" Super AMOLED дисплей с резолюция 1600 х 2560 пиксела и разчита на чипсет Snapdragon 855 в комбинация с 6/8GB RAM и 128/256GB разширяема памет за приложения. Отзад откриваме двойна основна камера с 13МР сензор с широкоъгълна и 5МР сензор с ултраширокоъгълна оптика. В дисплея е вграден оптичен сензор за отпечатъци.

Таблетът е снабден с писалка S Pen с Bluetooth възможности, която може да се зарежда безжично (работи 10 часа при зареждане за 10 минути) при поставяне на специалното място върху задния панел и предлага същите възможности за безжично управление на камерата и презентациите като писалката в Galaxy Note9. Включена е и функция за контрол чрез жестове на мултимедийно съдържание на име S Pen Air - достатъчно е да натиснете бутона и да преместите ръката си нагоре, надолу, наляво или надясно за активиране на различни команди.

Писалката служи и за водене на ръкописни бележки, които лесно могат да се трансформират в дигитален текст и вмъкнати в Word. Таблетът предлага и подобрена версия на Samsung DeX при ползване с продавания отделно калъф с външна клавиатура и тъчпад. Тя може да се активира или затвори само с натискането на бутон. Устройството е с размери 244.5 x 159.5 × 5.7 мм и тежи 420 грама, а батерията му е с капацитет 7040mAh. Поддържа се бързо зареждане при 15W. Откриваме още четири говорителя с технология на AKG, но жак за слушалки липсва.

Galaxy Tab S6 ще се предлага в сиво, синьо и в розово, но в България ще е наличен само в сиво. Продажбите тук ще започнат през август. Засега не знаем цената, но в Щатите базовата версия стартира от 650 долара, а следващата конфигурация с 8/256GB струва 729 долара. Външната клавиатура ще се продава за 180 долара.

Източник: Samsung
Препоръчани оферти