Samsung Galaxy Watch3 идва в два размера на по-висока цена

Сред устройствата, които Samsung представи днес, е и новият умен часовник Galaxy Watch3. Той се предлага в два размера - 45 и 41 милиметра, които са с диагонал на екрана съответно 1.4 и 1.2 инча. Часовниците използват Super AMOLED панели с резолюция 360 x 360 пиксела и имат защитно покритие Gorilla Glass DX.

В основата на устройствата е чипсетът Exynos 9110 в комбинация с 1GB RAM и 8GB памет за файлове. Налични са вариант с LTE модем и функционалност eSIM, както и само с Bluetooth. Конструкцията на Galaxy Watch3 има сертификация IP68 за прахо- и водоустойчивост, като освен това отговаря и на военните стандарти за издръжливост MIL-STD-810G. Достъпни са два хардуерни бутона, които са отдясно на корпуса.

Батериите са с капацитет от съответно 340 mAh и 247 mAh, като се поддържа безжично зареждане. Очаквано рамката около екраните се върти, като чрез нея можете да навигирате в системния интерфейс.

Galaxy Watch3 използва операционна система Tizen 5.5 и ще включва голямо разнообразие от циферблати, с които е възможна задълбочена персонализация. Моделът ще може да измерва нивото на кислород в кръвта, но тази функционалност ще е достъпна по-късно през годината. Освен това ще може да бъде измерван пулсът и да се изготвя електрокардиограма в зависимост от региона.

Софтуерната система предлага обратна връзка в реално време и анализ при тичане, като и тази опция ще е налична по-късно през годината. Galaxy Watch3 ще предоставя и по-точен анализ на съня, което би помогнало за постигане на оптимална почивка.

Собствениците на Galaxy Watch3 ще имат достъп до над 120 видео тренировки през приложението Samsung Health. Постигната е и задълбочена интеграция с Galaxy Note20, включително с автоматични отговори чрез съобщения и изображения.

Поддържат се и някои жестове с ръка, включително свиване/отваряне на дланта за приемане на разговор. Тази функционалност обаче трябва да бъде активирана в раздел Labs на приложението Galaxy Wear. Часовникът ще може да засича и падания, като ще изпраща местоположението на потребителя до предварително зададен контакт.

Galaxy Watch3 ще е наличен в Европа от 21 август, като и двата му размера ще са във варианти с LTE или Bluetooth свързаност. 41-милиметровият часовник ще се предлага в бронзоя и сребрист цвят, а 45-милиметровият в черен и сребрист. Цените започват от 429 евро за Bluetooth варианта на по-малкия модел и 459 евро за по-големия и достигат до съответно 479 евро и 509 евро при наличието на LTE свързаност.

Източник: Samsung