Samsung има 50 милиона непродадени смартфона на склад

Samsung има 50 милиона непродадени смартфона на склад

Samsung изглежда има близо 50 милиона смартфона на склад при дистрибутори, сочат данни на The Elec. Голяма част от тях са модели от серията Galaxy A, а не такива от по-висок клас.

Тази година целите на Samsung са за доставката на 270 милиона смартфона, а изостаналите количества представляват 18% от този брой. Традиционно този показател би трябвало да е около 10%, като в случая това подсказва по-слабото търсене.

Samsung е произвела около 20 милиона смартфона месечно през януари и февруари. Броят обаче пада до 10 милиона през май, което може би е в отговор на пониженото търсене.

През последното тримесечие на миналата година Samsung изглежда е с поставени високи цели за производството на около 334 милиона смартфона през 2022. Това означава, че целта при доставките е около 300 милиона броя.

Редица фактори доведоха до спад в търсенето на смартфони. Това включва ефектите на коронавируса в Китай, войната в Украйна и скокът в цените на суровините. Заявките на компоненти от Samsung спадат между 30% и 70% от април до май.

Източник: The Elec

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция