Samsung има нов сензор за камери с широко приложение

Samsung има нов сензор за камери с широко приложение

Samsung представи нов 50-мегапикселов сензор за камери, ISOCELL JN1. Той има размер на пикселите от 0.64 микрона (μm), а самият сензор е 1/2.76”. Новото предложение е насочено към широк кръг от смартфони, от средния до флагманския класове и може да бъде комбинирано с различни обективи.

Той включва технологията ISOCELL 2.0 за усъвършенствана изолация на пикселите. Това подобрява светлочувствителността и точността на цветовете. ISOCELL JN1 използва технология Tetra Bayer за сливане на четири пиксела в един по-голям пиксел с големина 1.28 микрона. По този начин се заснемат изображения с резолюция 12.5MP и има по-малко шум.

Поддържат се още технологиите Smart ISO и inter-scene HDR за оптимални резултати в разнообразни условия на околната светлина. За по-бърз автофокус се разчита на Double Super PD, като от компанията прилагат нов дизайн на микро обектива над пикселите. С новия сензор е възможен запис на видео до резолюция 4K при 60 кадъра в секунда (fps) и 1080p при 240 fps.

По-малкият размер на сензора ще позволи постигането на по-тънка издатина на секцията с основната камера, с около 10%. Samsung ISOCELL JN1 вече е в масово производство.

Източник: Samsung