Samsung иска да излезе от бизнеса с твърди дискове

Samsung иска да излезе от бизнеса с твърди дискове
Според информация на Wall Street Journal, Samsung може би търси начин да се раздели с подразделението си за производство на твърди дискове, за което ще иска 1,5 милиарда долара. Изданието цитира запознат със ситуацията източник, според който корейската компания ще инвестира получените средства в други дейности, които обещават по-висок ръст и възвръщаемост. Макар че компанията ще се опита да получи 1,5 милиарда долара, WSJ твърди, че няма да откаже и 1 милиард, тъй като подразделението носи загуби на Samsung. Сред потенциалните купувачи се спряга името на Seagate. В началото на март стана ясно, че Western Digital се готви да купи бизнеса с твърди дискове на Hitachi за сумата от 4,3 милиарда долара.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Много гадно се изказа;) но и при всички останали има някакъв процент дефектируемост,така че е въпрос и на шанс да не изгърми :) P.S.Като че ли има развитие на темата конкретно http://tinyurl.com/3zm9dgy Ама като слушам за проблемите на цели партиди Seagate :|
    motofen2
  • [Quote]Проблема е с евтините. Ако поне малко си се сблъсквал с тази марка дискове никога не би си купил скъп диск от тях.[/Quote] (yes)(yes) Особено преди 5-6 години нямаше по - гадни дискове! Сега в последно време уж ги оправили, но аз не бих рискувал.
    E34v8
  • Ще дойде и времето когато ще ти се е искало да го нямаш.
    vladovn
  • Проблема е с евтините. Ако поне малко си се сблъсквал с тази марка дискове никога не би си купил скъп диск от тях.
    Nistel
  • Е,айде сега пък.Запознайте се с[i] [B]Samsung Spinpoint F3 1TB 32MB 7200rpm SATA2 HD103SJ[/B][/i].Един от най-успешните им продукти в тази област.Имам го,работи си отлично и оправда очакванията ми.
    motofen2
  • Това е лоша новина, особено след закупуването на Hitachi от WD. Пазара има нужда от повече конкуренция...
    Parmenion
  • Дай Боже (yes) Честно казано виждал съм много повече развалени такива освен здрави а през ръцете ми са минали стотици дискове. 5% по-ниската им цена от аналогичните марки са най-лошата сделка, която може да сключите.
    Nistel