Samsung иска догодина да продаде 6 милиона смартфона със сгъваеми дисплеи

Samsung иска догодина да продаде 6 милиона смартфона със сгъваеми дисплеи

Samsung явно смята, че категорията на телефоните със сгъваеми дисплеи тепърва ще се разраства и си е поставила амбициозни цели за продажбите им догодина. Според корейското издание ET News компанията планира през 2020 да реализира 5-6 милиона броя от авангардните устройства, което ще е 10 пъти повече спрямо целта за 500 000 броя през тази година. Преди това дори е обмисляла тиража на 10 милиона смартфона със сгъваеми дисплеи, но после е намалила бройката.

Корейската компания е и отправила запитване към Samsung Display за увеличаване на капацитета за производството на панели, за да се посрещнат по-високите цели. Плановете определено са амбициозни, защото анализатори на HIS Markit смятат, че догодина всички производители ще реализират общо около 3 милиона телефона със сгъваеми дисплеи. Друга компания смята, че догодина ще видим 4-5 милиона такива устройства.

Според ET News Samsung ще трябва да инвестира за разширяване на капацитета на своите производствени мощности във Виетнам, a освен това има нужда от стабилни доставки на важни компоненти като прозрачен полиимид и предпазно стъкло, от което засега има недостиг. Предстои да видим колко модела със сгъваеми дисплеи ще видим догодина. Ако Samsung продължи да промотира Galaxy Fold, следващото подобно устройство може да бъде забавено за средата на следващата година, а това може да доведе до отлагане на премиерите на новите модели, които са планирани за втората половина на 2020.

Източник: ET News

Препоръчани оферти