Samsung Max ще помага на потребителите да пестят мобилни данни

Samsung обявиха старта на новата услуга Samsung Max. Практически това е продължение на Opera Max, която бе прекратена преди няколко месеца. Неговите основни цели са да помогне на потребителите да пестят мобилни данни, като в същото време се предлага и VPN услуга, която пък засилва сигурността.

Софтуерът сканира телефона и установява кои приложения ползват най-много мобилни данни. Освен това той компресира изображения, клипове, музикални файлове и цели уеб страници, така че да се постигне по-нисък трафик. Включени са и опции за блокирането на определени приложения, както и на използването на данни във фонов режим.

Samsung Max e част от програмата Make for India и поне първоначално е насочен именно към азиатската държава и други развиващи се пазари. Новите устройства от A и J серията в Индия, Аржентина, Бразилия, Индонезия, Мексико, Нигерия, ЮАР, Тайланд и Виетнам пък ще са с фабрично инсталиран Samsung Max, докато останалите желаещи да се възползват от новото приложение ще трябва сами да си го свалят от Google Play.

Източник: Samsung