Samsung може да замени Bixby с Google Assistant в телефоните си

От години Samsung развива собствен графичен потребителски интерфейс, който е базиран на Android, като компанията дори има алтернативен магазин за приложения и виртуален асистент, Bixby. Възможно е обаче скоро корейският гигант да направи някои промени, ако информацията на Bloomberg за преговори с Google се оправдае.

В резултат на това изглежда услугите на компанията от Маунтин Вю ще имат по-сериозно представяне на устройствата на Samsung. В това число корейците ще промотират Google Assistant и Play Store спрямо собствените си алтернативи.

Засега не са ясни потенциалните условия на партньорството, но Bloomberg отбелязва, че Google има сделка на стойност милиарди долари с Apple, за да бъде използвана нейната търсачка по подразбиране в браузера Safari. Възможно е американците да платят доста висока сума и сега, а това би било добре дошло на фона на сериозния спад в доставките на смартфони и приходите от тях.

От Samsung отбелязват пред изданието, че компанията е отдадена на собствените си екосистема и услуги. В същото време корейците работят в тясно сътрудничество с Google и други партньори за възможно най-добро изживяване за потребителите. Според Google, Samsung, подобно на всички производители на устройства с Android, е свободна да създаде собствени магазин за приложения и дигитален асистент.

Източник: Bloomberg