Какво повече предлага Apple iPhone SE 2020 спрямо iPhone 8?

Какво повече предлага Apple iPhone SE 2020 спрямо iPhone 8?

В средата на април Apple представи най-новия си смартфон в по-достъпната серия iPhone SE, а именно iPhone SE 2020. Както очаквахме, моделът е почти идентичен на външен вид с iPhone 8, който все още е в продажба.

Двете устройства споделят и редица други черти, включително размер и резолюция на дисплея, камерите и дори капацитет на батериите. Разбира се, има и няколко сериозни разлики, които са в полза на новото предложение, а именно наличието на чипсет A13 Bionic, който е използван и в iPhone 11, 11 Pro и 11 Pro Max.

iPhone SE 2020 включва и повече системна памет, 3GB спрямо 2GB в iPhone 8. Освен това е налична и опция за 128GB вградена памет. Интересно е, че устройството поддържа и 18W мощност на зареждане при 15W в по-стария модел. Ето и част от останалите параметри на iPhone SE 2020, който може да работи с една SIM и една еSIM карта, като втората опция липсва при iPhone 8.

Той залага на Retina HD екран с диагонал 4.7 инча с поддръжка на технологиите True Tone, Dolby Vision и HDR10. Под него е разположен Home бутон с вграден Touch ID сензор за отпечатъци. Наличен е избор между 64GB, 128GB и 256GB памет за файлове.

Основната камера е единична и включва 12-мегапикселов сензор с бленда f/1.8 и оптична система за стабилизация. Благодарение на новия чипсет е възможно заснемането в Smart HDR и портретен режим. Сред останалите черти на устройството откриваме Wi-Fi 6 и LTE-A безжична свързаност, опция за работа с две SIM карти (едната е eSIM), Haptic Touch и IP67 сертификация за прахо- и водоустойчивост.