Samsung може да скрие селфи камерата под дисплея на телефона

Много бързо изрязаните телефонни дисплеи се превърнаха в нещо, което трудно можем да избегнем, но поне засега в тази тенденция не се е включил най-големитя производител на смартфони в света Samsung и няма признаци това да се промени скоро. Всички очакваме с интерес да разберем как ще ни изненадат корейците с юбилейното издание в серията Galaxy S и не е изключено да направят това, като представят смартфон с безрамков дизайн, който няма изрязана част.

Според информация на @Samsung_News_ Samsung вече разработва нова технология, която ще позволи на компанията да скрие предната камера под дисплея. Твърди се, че вече са създадени много прототипи с такава конструкция, но може да се наложи да почакаме до 2020 година, преди да се появи на пазара. Разбира се, ако всичко върви по план, компанията може да ускори пазарната премиера на технологията и да я добави още в Galaxy S10.

Потвърждение на информацията дойде и от Ice Universes, който публикува в Twitter снимка от презентация на корейците в рамките на 2018 Samsung OLED Forum в Шънджън. От изображението става ясно, че компанията разработва няколко технологии, които ще работят в комбинация с OLED панели - вграждане на сензор за отпечатъци, провеждане на звук през дисплея, поставяне на сензори (вероятно и предната камера) под панела и осигуряване на тактилна обратна връзка например за бутони по време на игра.

В крайна сметка всичко това може да помогне за елиминиране на рамките около екрана и за създаване на дизайн без изрязване на панела. Информацията със сигурност ще заинтригува очакващите с интерес Galaxy S10, а освен това подсказва, че можем да очакваме подобни функции и от следващите издания на iPhone, които ще продължат да ползват OLED панели на Samsung.