Ето кои устройства на Samsung ще бъдат обновени до Android 10

Ето кои устройства на Samsung ще бъдат обновени до Android 10

Очаква се Samsung да обнови голяма част от актуалните си мобилни устройства до новата версия на операционната система Android 10, а сега благодарение на AndroidPure разполагаме и със списък, който включва много съвместими модели. В него фигурират почти всички смартфони и таблети представени през настоящата година, включително тези от нисък и среден клас в серии Galaxy M и Galaxy A. За съжаление на потребители с Galaxy S8 и Note8 тези флагмани изглежда няма да получат достъп до Android 10.

Междувременно стана ясно, че компанията подготвя бета програма преди официалното разпространение на новата версия на Android 10 с OneUI 2.0 за актуалните флагмани в сериите Galaxy S10 и Galaxy Note10. Благодарение на източници на Sammobile научаваме, че корейците ще анонсират бета програмата към края на настоящия месец, а малко след това ще се появи и първата публично достъпна версия на софтуера. Тя ще е налична за потребителите в САЩ и някои европейски страни през октомври.

Миналата година Samsung стартира бета програмата на Android 9 Pie за Galaxy S9 през ноември, а за Note9 малко по-късно през същия месец. Първите стабилни версии бяха достъпни около месец след появата на бета изданията. Очаква се сега бета софтуерът да е достъпен едновременно и за двете серии устройства, а след време и за предходното им поколение.

Източници: AndroidPure, Sammobile

Препоръчани оферти