Samsung няма да участва в IFA тази година

Samsung няма да участва в IFA тази година

През май стана ясно, че изложението за потребителска електроника IFA 2020 все пак ще се проведе, макар и в променен мащаб. Сега обаче научаваме, че един от големите участници в събитието, Samsung, няма да се включи в него. Ходът очаквано е предприет заради пандемията от новия коронавирус.

Данните идват от The Korea Herald, а от компанията потвърждават за това и пред TechCrunch. Като алтернатива корейците ще проведат собствено виртуално събитие в началото на септември. Междувременно от другия корейски технологичен гигант, LG, все още обмислят дали да участват в изложението.

Тази година IFA няма да е с отворен достъп и ще се проведе в рамките на три дни между 3 и 5 септември. Едната от трите паралелни секции ще обедини IFA Next и IFA Shift Mobility, втората ще е вариант на IFA Global Markets, а третата ще се нарича IFA Business Lounges. Четвъртата е глобалната пресконференция, която първоначално беше планирана за април. Тя обаче ще има нов формат и на нея компаниите ще могат да представят своите продукти и услуги пред медиите.

Източник: The Korea Herald