IFA 2020 все пак ще се проведе на място в Берлин

IFA 2020 все пак ще се проведе на място в Берлин

Най-голямото изложение за потребителска електроника в Европа – IFA, все пак ще се състои тази година, и то не в онлайн формат, а на място в Берлин. За това съобщи изпълнителният директор на конгреса Йенс Хайтхекер, който споделя, че властите в града са позволили провеждането му с някои ограничения. Максималният брой участници не може да надхвърли 5000 души, но събитието ще позволи не повече от 1000 участници дневно за всяка от неговите четири части.

Изложението няма да е с отворен достъп и ще се проведе в рамките на три дни между 3 и 5 септември. Едната от трите паралелни секции ще обедини IFA Next и IFA Shift Mobility, втората ще е вариант на IFA Global Markets, а третата ще се нарича IFA Business Lounges. Четвъртата е глобалната пресконференция, която първоначално беше планирана за април. Тя обаче ще има нов формат и на нея компаниите ще могат да представят своите продукти и услуги пред медиите.

Приоритет за организаторите са здравето и сигурността, като за целта те ще си сътрудничат със здравните власти. Ще бъдат предприети мерки за социално дистанциране, внимателно управление на струпванията на хора и други ефективни мерки по отношение на обществената хигиена.

Хайтекер отбелязва обаче още, че производителите се нуждаят от световна сцена, на която могат да представят новите си продукти преди празничния сезон. Президентът на Qualcomm Кристиано Амон ще открие събитието с реч, като се очакват и други високопоставени представители.

Пресконференциите и демонстрациите ще се провеждат на една централна локация вместо да са разпръснати на различни места и едва поканени 800 журналисти от целия свят ще могат да се включат в тях. За тези, които няма да могат да присъстват на място, ще са достъпни и виртуални възможности за участие.

Не изключваме промени в тези планове, защото до септември има още време, а на много места разхлабването на мерките срещу разпространението на коронавируса започна едва сега, а има опасения и за потенциални следващи вълни. Така или иначе IFA се очертава като първото голямо събитие след началото на пандемията и ще бъде проследено с особен интерес.