Samsung обмисля да слее сериите Galaxy S Plus и Galaxy Note

Samsung обмисля да слее сериите Galaxy S Plus и Galaxy Note

Според нова информация от Република Корея Samsung сериозно обмислят да реформират своите флагмански продуктови линии при смартфоните. По този начин ще се постигне оптимизиране на разходите по разработка и производство и съответно ще се стигне до по-висока доходност, а заедно с това ще се отговори на насищането на пазара на смартфони и забавянето в продажбите. Идеята на ръководството е да слее линиите Galaxy S+ и Galaxy Note, като по този начин Galaxy S10+ може да се окаже последният голям модел в серията Galaxy S.

Препоръчани оферти

Твърди се, че шефовете на Samsung планират да се възползват от намаляващите разлики между двата вида устройства и да ги предлагат като един модел, чието име тепърва ще се уточнява. Така или иначе единствената съществена разлика между двата телефона в момента е наличието на стилуса S Pen в Galaxy Note, а според слуховете Galaxy S10+ ще има дори по-голям дисплей от този на Galaxy Note9. Дискусията по евентуалното сливане на продуктовите линии е в ход от миналата година, но вече е стигнала до фаза, в която за нея са информирани и партньори на Samsung.

Според корейските медии повечето доставчици са реагирали позитивно на идеята. Засега Samsung обаче смята да се придържа към досегашната стратегия и ще следи внимателно представянето на Galaxy Note9, преди да вземе финално решение. Така или иначе компанията не се надява на особено големи продажби, защото според друга информация от Корея Samsung планира да достави около 12 милиона броя от телефона, което е сравнимо с 11 милиона за Galaxy Note8. Припомняме, че в началото на 2019 очакваме три модела в серията Galaxy S плюс смартфон със сгъваем дисплей, който през 2020 може да заеме централно място в портфолиото на компанията.

Източник: The Bell (1), (2)