Samsung очаква добри финансови резултати за първото тримесечие

Samsung очаква оперативната ѝ печалба за първото тримесечие на годината да достигне 6.4 трилиона вона (4.8 милиарда евро) спрямо 6.2 трилиона вона (4.69 милиарда евро) за същия период на 2019. Ако очакванията се оправдаят то резултатите ще са по-добри от прогнозите на анализаторите от Refinitiv SmartEstimate, които предричаха печалба от 6.2 трилиона вона.

Приходите могат да отбележат ръст с 5% от 55 трилиона вона (41.6 милиарда евро) до 55.6 трилиона вона (42.09 милиарда евро). Очаква се продажбите на смартфони и потребителска електроника да бъдат засегнати от пандемията от новия коронавирус през март. За сметка на това търсенето на центрове за данни се отразява позитивно на продажбите на чипове.

Въпреки това се очаква по-сериозно негативно развитие на продажбите през второто тримесечие. Това ще е в особена сила по отношение на доставките на смартфони и ще се дължи на сериозното разпространение на заразата в САЩ и Европа.

Анализ на Hana Financial Investment показва, че доставките на компанията могат да паднат до 260 милиона смартфона при първоначални очаквания за 300 милиона доставки за цялата година. Особено засегнати ще са продажбите на модели от висок клас, а това ще доведе и до спад в печалбите.

Източник: Reuters