Samsung очаква увеличени печалби от производството на процесори за Apple

Samsung очаква да започне производството на процесори по 14nm технология до края на годината. Първите клиенти на новите чипове ще са Apple, Qualcomm и AMD. Според Ким Ки-Нам, който е президент на подразделението за полупроводници в Samsung, въвеждането на 14nm чипове ще донесе осезаемо увеличение на печалбите на компанията, особено с оглед на доставките за Apple. Сегашният A8 процесор, който се използва в iPhone 6 и iPhone 6 Plus, е произведен по 20nm технология, а поръчките са разделени между Samsung и тайванската компания TSMC.

В същото време корейците очакват благодарение на своя 14nm процес да получат лъвския пай от поръчките за следващия процесор на Apple с име A9, особено като се има предвид, че TSMC все още използва само 16nm производствен процес. Samsung също така твърдят, че техните чипове с 14nm FinFet процес ще са с 35% по-икономични, а в същото време ще осигуряват 20% повече производителност и ще са с 15% по-малки от сегашните 20nm продукти.

http://www.zdnet.com/samsung-expects-sales-boost-from-apple-chip-deal-7000034269/

 • В днешно време това май е доста разумен – дори да обичам най-новото.
  fintaraBG
 • [Quote]Те големите печалби си ги взимат от заслепените фенове, които си ги "стрижат като овчици" [/Quote] Ами затова при възможност не бива човек да се хвърля на най новата скъпа играчка а да си вземе примерно миналогодишния флагман . ;)
  sgs_maniak
 • \"Ванка\" така е от всичко това се печелят мн. пари факт е, че нито една от компаниите не могат една без друга. А аз лично участвам в дискусиите за забавлението в цялата история, който го приема лично и буквално не е наред. :)
  IPS_IPS
 • Те големите печалби си ги взимат от заслепените фенове, които си ги \"стрижат като овчици\" като за световно, останалите които имат глава на раменете си, която да не е пълна с \"въздух\", само се забавляват със ситуацията... :D:D:D
  PoceH_BS
 • [Quote]В същото време корейците очакват благодарение на своя 14nm процес да получат лъвския пай от поръчките за следващия процесор на Apple с име A9, особено като се има предвид, че TSMC все още използва само 16nm производствен процес. Samsung също така твърдят, че техните чипове с 14nm FinFet процес ще са с 35% по-икономични, а в същото време ще осигуряват 20% повече производителност и ще са с 15% по-малки от сегашните 20nm продукти.[/Quote] В крайна сметка си мисля, че двете водещи компании на пазара разиграват едно фиаско, за да създават войни между различните между ОС-ви потребители, с цел по-големи печалби. Всичко е една голяма реклама, една голяма игра. А ние тук по форумите се дъвчиме за глупости.:D
  Ванката
 • [Quote]Прогресивно изпростяваш.[/Quote] Не мога да се меря с теб Батмане (woo)
  Scorpinox10
 • Поне си признаваш, че са [Quote]ла*но.[/Quote] Прогресивно изпростяваш. Процесорът е разработка на Apple.
  buttman