Samsung опроверга слуховете за край на серията Galaxy Note

Samsung опроверга слуховете за край на серията Galaxy Note

Samsung опроверга слуховете, че през идната година компанията няма да пусне нови устройства Galaxy Note. През предходните седмици бяхме свидетели на информация, която сочеше, че корейците ще сложат край на серията за сметка на добавяне на писалка към устройства от бъдещата серия Galaxy S.

Засилена конкуренция при смартфоните с цена до 300 лв. през 2021

Засилена конкуренция при смартфоните с цена до 300 лв. през 2021

Сега обаче Yonhap цитира представител на Samsung, пожелал анонимност, който споделя, че компанията подготвя ново поколение в серията Note през идната година. Вчера от компанията намекнаха, че писалката S Pen ще може да се ползва и с други нейни смартфони. Първият такъв модел най-вероятно ще е Galaxy S21 Ultra.

Припомняме, че първото поколение Galaxy Note дебютира през 2011, а традиционно премиерата на устройствата от серията е през втората половина на годината. Предстои да разберем дали и през 2021 в нея ще има нов модел.

Източник: Yonhap News Agency

 • Според мен го ползва него вместо пръст защото заема по малко пространство от пръст + ръка на екрана. Пръст + ръка закрива много голяма част от контента, а само писалка е много по малко и се вижда повече и не пречи толкова много на това което четеш, гледаш или правиш. за S21 предполагам ще има но много малък интерес от хора като мен например, които не са си купували note отдавна може да си го купят ей така. Но като цяло не мисля че ще има голям интерес от galaxy юзърите, защото ако имаше такъв интерес от тяхна страна щяха да си купуват просто ноутове. аз имах 4 галаксита след моя note 3 и чак сега си купих пак Note въпреки че от доста време ме сърбеше тая писалка да я имам отново. Това ще е загуба според мен ако прекратят след 2 години както се говори че няма да е догодина а 2022 уж.
  tixo
 • Преди около месец взех едно таблетче с S Pen на приятелката ми. Тя много се зарадва, че има писалка и доста рисуваше с нея.... обаче след като приключваше с рисуването я забелязах, че продължаваше да си навигира в таблета с писалката. Питам я защо и тя ми казва, че така и по-удобно, обаче така и не мога да разбера какво удобство може да има в това да си скролваш фейсбука с писалка. Чудя се дали просто покрай рисуването е свикнала много да работи с нея и по инерция продължава или пък на голям екран с по-малко движение достига цялата площ на дисплея, честно казано не знам...

  И да ви питам още нещо в тази връзка, какво мислите за S21 Ultra и по-точно това, че поддържа S Pen? Дали хората ще ползват стилус при него или ако не е вътре в телефона, няма да е от голяма полза ?
  board
 • Накратко какво може S pen...
  https://www.youtube.com/watch?v=ubJrL9lEwT0&t=130s
  Вито
 • maniaka_slr - аз също не разбирах много логиката от писалката, докато не се научих да я използвам правилно или докато не ми се наложи да напиша нещо което не може с клавиатура както съм дал пример по долу. Ако трябва да напишеш кратък проект, идея или нещо и да добавиш фигура, нещо елементарно като пример да речем да начертаеш обект, да начертаеш зграда, квадрат, кръг или каквото и да било и да пишеш около или вътре в него, това е абсолютно невъзможно да го направиш на клавитура и с пръст по бързо от с писалка. Затова има различни нужди и разбирания за телефона. Много хора не могат да разберат какво и е приложението докато не притежават такъв и не се сблъскат със ситуация където да я използват с реалния и потенциал. Да дам друг пример личен направо - на мен ми се наложи да опиша два проекта в движение и трябваше да подчертая няколко неща, трябваше да поправя малко текст от моя който съм написал, и трябваше да добавя няколко малки фигурки като гореспоменатите. Това е абсурд да се направи с клавиатура и пръст. Правил съм го на предните телефони, и след 10 минути изнервяне че нищо не се получава като хората, взиамм лист хартия и химикал чертая и пиша. Писалката има и други приложения като да превежда текста от правописен в обикновен от клавитура, може това което си написал веднага да го обърнеш в текст за email да речем или нещо друго което ти трябва и да го пратиш има опция да правиш cut на определени обекти снимки директно където пишеш и да си ги добавяш или махаш. Въобще както казах докато не се сблъскаш с нещо което ти трябва реално трудно ще го разбереш, но веднъж сблъскаш ли се или да си го наложиш да го пробваш връщане назад няма :) Аз примерно бях забравил за функциите и с писалката за снимане, сега това като ми го напомни имаше напоследък 1-2 ситуациии където можеш да хо ползвам но хич не ми и хрумна хаха :)
  tixo
 • За мен лично писалката е необходима когато снимам и когато я ползвам за прелистване на снимки и да спра на пауза някой друг клип. Ако трябва да съм честен, не ми се вързва да пиша по-бързо с нея(когато пиша на виртуалната клавиатура ми е много по-лесно и по-малко греша) или за всичко останало което прави. Не е мега удобна, най-вече когато имаш протектор на екрана, било то стъклен или "найлонов" :). Имам:Note 9 и Note 20 Ultra. Не говоря наизуст. Иначе не бих се отказал от нея. Това различава телефона от другата серия ( за:"S" говоря).
  Някой ми казва, защо не си купиш bluetooth пръчка за снимане като го купуваш заради снимането. Аз му задавам риторичния въпрос:Къде да я сложа, а? Без коментар.
  maniaka_slr
 • За мен лично писалката е необходима когато снимам и когато я ползвам за прелистване на снимки и да спра на пауза някой друг клип. Ако трябва да съм честен, не ми се вързва да пиша по-бързо с нея(когато пиша на виртуалната клавиатура ми е много по-лесно и по-малко греша) или за всичко останало което прави. Не е мега удобна, най-вече когато имаш протектор на екрана, било то стъклен или "найлонов" :). Имам:Note 9 и Note 20 Ultra. Не говоря наизуст. Иначе не бих се отказал от нея. Това различава телефона от другата серия ( за:"S" говоря).
  Някой ми казва, защо не си купиш bluetooth пръчка за снимане като го купуваш заради снимането. Аз му задавам риторичния въпрос:Къде да я сложа, а? Без коментар.
  maniaka_slr
 • Fenche1, аз мисля, че самсунг ще спрат да правят Note серия за съжаление и според мен това ще е голяма грешка, но натам май отиват нещата последните 3 години, а последната година май като чели това е почти категорично.
  tixo
 • Интересно тази година писалка ще има и
  S21 Ultra
  Fenche1
 • Прав си tixo ,Samsung правят най- добрите Андроид телефони.
  Fenche1
 • Аз имах едно времет Note 3 и сега имам Note 20 ultra, моя приятелка има Note 20 ultra, и имам двама приятели с Note 4 и Note 8, само един от тях не си използва писалката. Всички други когато им се отворят samsung notes всичко е пълно с изписан текст, файлове и рисунки (кой за какво го ползва). Аз лично доста време бях се лишил от note след note 3, и доста време завиждах на тези който са с писалка. Освен ако не притежавате note и не сте се настроили да я използвате никога няма да намерите смисъла в нея. Но ако притежавате Note и се настроите да я използвате, никога няма да искате да се върнете на телефон без писалка. Има толкова много функции за всякакви ситуации като например в пъти по-бързо записване на информация по спешност когато е изключен телефона ви и дори когато е включен, особенно при ползване на символи, фигури, снимки с текст и всякакви ситуации където нямате 3 думи да запишете само текст. Да не говори ако искате да водите списък дълъг на телефона си и да го изпозлвате за нещо повече от да гледате клипчета и да си пишете във вайбър с хората, ако го ползвате за работа няма просто база за сравнение по никакъв начин. И накрая тъй като аз любителски си русиувам понякога виждам потенциала и там, там просто няма какво да говорим дори няма как да го сравните с нищо друго, но тъй като аз си изпозвам телефона за работа предимно това е за мен забавление или губене на време не ми е приоритет при покупката. Спрат ли Note серията според мен ще загубят доста защото те са единствените с качествен телефон със писалка, за разлика от моторола и LG които пускат разни боклуци с писалки, самсунг поне пускат нещо качествено.
  tixo
 • И моята жена не се научи да ползва стилуса, но за мен е добра екстра. Освен за рисуване е много полезен когато трябва да се маркира и копира прецизно нещо.
  Spikul
 • Много даже си е удобен стилуса, особено при бързо писане, не се докосват по грешка съседни символи. Не мисля, че може да е по-бързо писането на със стилус от колкото с два палеца, дори напротив. За по-точно, вероятно да, но и правенето на грешки си е въпрос на практика.

  Това ли е основното нещо което правиш със стилуса, да пишеш на клавиатурата?
  board
 • Самсунг не са опровергали официално. Имаше новина, че догодина ще е последният модел от серията. Докато няма официално изказване без анонимни източници не мога да се радвам.
  Иначе си ползвам стилуса всеки ден. Тва едно, отделно визията на Note е по-красива от S, лично мнение!
  Вито
 • Чудесна новина за феновете на серията.

  Но аз лично никога не съм виждал от каква ползва би бил стилуса за мен. И ми е интересно хората с Ноутове, реално колко често го ползвате и за какви неща?
  Много даже си е удобен стилуса, особено при бързо писане, не се докосват по грешка съседни символи.
  Rumm
 • Добър въпрос...Според мен масово и не се ползва,или ако да-това са малък на брой случаи! Масово се купува тази серия,защото е последния флагман представен през календарната година,и има клиенти които поради различни причини не са си напазарували нещо от Galaxy серията.
  pretorianec
 • Чудесна новина за феновете на серията. Но аз лично никога не съм виждал от каква ползва би бил стилуса за мен. И ми е интересно хората с Ноутове, реално колко често го ползвате и за какви неща?
  board