Samsung отчита рязък спад в продажбите на серията Galaxy S20

Епидемията от коронавируса продължава да се отразява негативно на различни отрасли от световната икономика. Вече стана ясно, че доставките на смартфони са отбелязали сериозен спад през февруари, а за първата половина на годината намалението може да е с цели 30%. Samsung също отчита негативните ефекти от пандемията, като е споделила това в частен разговор с корейски инвеститори.

Компанията ги е уверила, че засега не смята да редуцира прогнозите за финансовите си резултати, но е разкрила, че за момента продажбите на серията Galaxy S20 са разочароващи и са едва 60% и дори по-малко от тези на Galaxy S10 за същия период на годината. Ситуацията може допълнително да се влоши.

Корейски анализатори обаче намаляват своите прогнози за финансовото представяне на Samsung заради глобалния спад в търсенето на смартфони и компютри. В същото време цените на DRAM чиповете продължават да растат на фона на силното търсене в центровете за данни, което е добра новина за компанията. Анализаторите очакват спад главно при мобилния бизнес и подразделенията за дисплеи и домакински електроуреди.

Източник: SamMobile