Samsung планира да продаде милиони от Galaxy Z Flip тази година

Информация от Южна Корея разкрива, че Samsung си е поставила амбициозна цел по отношение продажбите на сгъваемия Galaxy Z Flip. Според източници от индустрията, цитирани от Korea Herald, компанията планира през тази година да реализира 2.5 милиона броя от атрактивния модел, който ще има по-ниска цена спрямо Galaxy Fold.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Изданието посочва, че Samsung подготвя първоначална партида от 500 000 броя от смартфона, който ще бъде представен официално на 11 февруари. Това обаче не попречи на компанията да пусне реклама на устройството по време на церемонията за връчване на наградите "Оскар".

Смартфонът с вертикално сгъване е втори със сгъваем дисплей за компанията, който ще се появи на пазара в рамките на 6 месеца. Продажбите на Galaxy Fold започнаха през септември след забавяне от няколко месеца за отстраняване на конструктивните проблеми на първата версия. От този месец устройството се предлага официално и в България.

Някои анализатори обаче са скептични, че Samsung ще успее да реализира 2.5 милиона броя от Galaxy Z Flip, защото от Galaxy Fold са продадени около 500 000 броя. Един от начините за повишаване на продажбите е по-ниската стартова цена на новия модел - в Корея той ще струва около 1.5 милиона вона (1155 евро) при 2.3 милиона вона (1700 евро) за Galaxy Fold. Korea Herald разкрива, че следващата версия на Galaxy Fold ще дебютира през август.

Източник: Korea Herald

  • Galaxy Fold e страхотен модел. Играех си с него известно време във всяко едно отношение. Сгъвката въобще не си личи на екрана в разгърнато състояние, а в сгънато е с размер на нормален телефон. Всичко е пипнато професионално, а на софтуерно ниво YouTube и много други приложения са напълно оптимизирани за работа във всеки режим. Батерията също е на ниво. Направо се влюбих, но е 2100 паунда, за телефон. За тези пари, най-малкото бих си взел най-нов модел дрон с купища екстри. Z Flip в сравнение с Fold е пълна смешка, ако ще и за без пари. Прилича на сгъващите се слушалки на Samsung/Motorola, първите с блуутут функционалност от началото на новото хилядолетие. Губи му се лендскейпната уникалност на Fold, а в конкуренция с толкова "обикновени", но супер добри новоизлизащи смартфони, ще продаде и половината на Fold, ама друг път...
    MEnergy
  • да с цена 1500 евро , надам се ама не
    dani1974