Samsung подготвя луксозен смартфон със сгъваем дисплей

Samsung подготвя луксозен смартфон със сгъваем дисплей

Samsung се готви да представи втори смартфон със сгъваем екран в началото на следващата година, но този път това ще е устройство, което се сгъва в компактна квадратна форма чрез механизъм като флип телефоните. Според информация на Bloomberg в разгънато състояние моделът ще разполага с 6.7-инчов екран и ще е по-тънък и по-достъпен от Galaxy Fold, а появата му зависи именно от пазарното представяне на очаквания Fold.

Новият сгъваем смартфон е съвместна разработка на корейците и дизайнера Том Брауни, което може да привлече по-голям кръг потребители, които ценят луксозните стоки. Телефонът може да включва отвор в екрана за предната камера, а от външната страна ще е налична двойна основна камера. Ключовото предимство на бъдещото предложение ще е съвместимост на дисплея със стандартните приложения за Android.

За сравнение в отворено състояние Galaxy Fold е с квадратна форма, което налага адаптиране на приложенията към тази форма на екрана. Корейците изглежда вече тестват и ново ултратънко стъкло за вътрешния дисплей на следващия си сгъваем смартфон, като дебелината му ще е около 3% от тази на конвенционалното стъклено покритие при смартфоните. Въпреки това издръжливостта се очаква да е на високо ниво, за да се избегнат проблемите, които съпътстваха премиерата на Galaxy Fold.

Източник: Bloomberg

Препоръчани оферти

 • Едва ли бих си заминил стъклото от Горила Глас с пластмасово не доказано еластично дисплейче на двойно по-висока цена, което ще заминава бързо.Истината е, че вече няма какво да измислят, а и пазара е достатъчно наводнен, но и като опции старите не отстъпват на новите модели с абсолютно нищо - освен с обновена операционна система
  Mkk1
 • Лека - полека изместват високият клас продукти към луксъри сегмента. Средният клас пък се насочват към сегмента с флагманите. Надявам се само, че като станат масови сгъваемите телефони, ще се нормализират и цените. То се получава същото и с колите - един ден електричките ще поевтинеят, като се наложат и станат масови.
  Ванката
 • С тия темпове скоро ще станат на цената на чисто нова кола от средния клас, не от ниския дори ;)
  mishobehar
 • Аз още първия Фолд не съм видял, а те втори готвят... Определено ще бъдат интересни устройства, но цената ще откаже голяма част от потребителите.
  Ванката