Samsung подсказва, че ще спре да прави варианти на Galaxy S с плосък дисплей

През миналата година Samsung изненада мнозина с премиерата на Galaxy S6 edge, който за пръв път предложи двустранно извит дисплей, но проблеми с производството на иновативния компонент ограничиха предлагането на устройството и принудиха потребителите да изберат версията на смартфона със стандартен дисплей. Междувременно компанията се справи с технологичните предизвикателства и увеличи значително капацитета на производствените си линии, което на свой ред позволи на Galaxy S7 edge да се продаде в по-голям тираж спрямо своя по-малък събрат.

Преди дни компанията представи фаблета Galaxy Note7, който ще се продава само във версия с извит дисплей, а междувременно подсказа, че може да предприеме същата стъпка и по отношение на серията Galaxy S. От интервю на шефа на мобилното подразделение Донг-жин Кох става ясно, че компанията е разгледала възможността да направи извития дисплей част от идентичността на серията Galaxy S, ако успее да осигури различно потребителско преживяване чрез софтуер и лесни за употреба функции. Затова няма да се изненадаме, ако през следващата година Galaxy S8 не получи версия с плосък дисплей.

Източник: The Korea Herald

 • [Quote]Изкривяването влошава здравината на стъклото , при това сериозно - между два и три пъти[/Quote] Нищо подобно. Точно обратното е. И не се отнася само за стъклото. За това са създадени профилите. Те са много по здрави от равна повърхност на който и да е материал.
  СтенлиРойс
 • Сакън нимой. Га говорим с простаци, ши съ държиш кът простаци, га говорим с умни хора, ши бъдим умни- или не:D:D:D
  Holon
 • Точно пък от теб няма как да се обидя. Демонстрациите ти на завидна простотия ме каратт да те съжалявам само :)
  dxv_pro
 • Да не се обидиш само:) Флегма е който те е направил и изхвърлил;)
  Holon
 • О колко си забавен папурчо. Като не те интересува вдигай си гълъбите и не сери във форума флегмо. Предай поздрави на цялата си рода от мен до девето коляно. Клоун.
  dxv_pro
 • [Quote]Не, не ми е ясно. Като не ти харесва писаното от мен - не чети, не отговаряй.[/Quote] Ши чета каквото си искам, както си искам и кУгато си искам. Иасно ли ти е? Колкото какво си купуваш- слабо ме интересува. И аз не робувам на марки спокойно, купувам си ги всичките наведнъж- ШОТ така ми е кеф и ми е през оная рапта ко мислиш;) оооооо знаеш ми името браво, можеш да четеш, айди сега иди пийни една студена вода и през нощта като съ събудиш са плесни по челото и кажи- може да съм умен, ама никога няма да съм толкова умен колкото потребителя холон от МобилБългария;) Баба ми знае и че екраните ни съ драскат, щот и тя няма протектор на екрана. Между другото И га ми счупи екрана не ми пука, отивам и си кууупуаааам нов- капиш. Айди наздрааееееее(beer)(beer)(beer)(beer)
  Holon
 • Изкривяването влошава здравината на стъклото , при това сериозно - между два и три пъти. Протекторите могат да лепят в краищата с прозрачно UV лерило но си е разправия. Така получения ламиниран сандвич компенсира отслабването.Аз бих предложил микроперфорации по ъглите.
  A4i
 • Това го пробваха с първия Ноут Едже, не беше много успешно. Освен това реално няма особена грижа, ти на практика докосваш дисплея с длан, но той си има алгоритъм който разпознава кое е докосване с длан и кое е докосване с пръст и реагира адекватно.
  board
 • При захващане на телефона с една ръка няма ли да е по-удачно дисплея да е извит само от едната страна - противоположна на захвата?
  mdmark
 • Не, не ми е ясно. Като не ти харесва писаното от мен - не чети, не отговаряй. Боли ме ... нексуса за мнението ти. От години и нексуси не купувам, щото на марки не робувам, но не очаквам точно ти да разбереш това. @behroozwolf явно Виктор живее на луната. Само неговите не се чупят като падат, за него не важат законите на физиката. Тоя смешник да ходи да обяснява на баба си, че стъклените протектори не пазели.
  dxv_pro
 • Няма да спрат плоския екран, за да оберат недоволните от извития дисплей. Според мен да се залага само на извит дисплей както в Ноте7 е грешка, и това ще го отчетат скоро.
  apolon25
 • А защо, аз като съм с протектор и калъф и е падал поне 7-8 , на моята S6 не се и е счупил протектора и има само едно доста малко незабележимо начупено. Именно, защото са изкривени дисплеите по-лесно се чупят или по-скоро имат по-голям шанс да се счупят. Има достатъчно дроп тестове на S7 Edge. И да драска лесно( това е на база коментарите, които имат Edge 7,че някои бройки се драскат лесно и още след 2-3 дни от покупка имат белези по дисплея).
  behroozwolf
 • Dxv-ичо по-леко с тона, така ще говориш на баба си. И ще чета което си искам и както си искам, не съм ти длъжем нищо- ясно? Телефоните ще са извити, не ти харесва - купувай си нексусите и това е.
  Holon
 • Кво ми ги изброяваш тия сапунерки. Всичките са среден клас с цена на флагмани, освен S7. Вземи прочети кво съм написал и не ми се прави на интересен.
  dxv_pro
 • Когато се ползва телефон с извит дисплей само като се държи с една ръка не се ли натиска все нещо по дисплея? Не от пръстите а от дамата длан. Не съм ползвсл тел с извит дисплей но като хвана някой в магазин и все имам чуство че дланта под палеца вече е на дисплея и трябва да държа телефона много леко и внимателно
  anonim4o
 • Ами много ясно , как ще дадеш 1500 лв за телефон и да му слагаш некъкви измислени протектори ...
  gergoff
 • Тоя протектор не предпазва нищо, това е търговска измама. Днешните екрани нито се драскат, нито се чупят толкова лесно. Между другото винаги като ми е падал телефона и е бил със стъклен протектор се е чупел, това дава уж "нагласа", че, ако не е бил там, екрана щял да се счупи- бла бла бла... Не ползвам протектори на екрана от година, телефоните си падат, нито им има драскотина, нито са се чупели. Говоря от опит на няколко флагмана на различни фирми. Само си купувам тънки кейсове на Спиген и до там, защото алуминия се драска, ако падне на земята.
  Holon
 • Стига да не бъдат алчни и си произвеждат стъклени протектори няма лошо, но и до момента няма нито един качествен стъклен протектор, който да не се отлепя след 1-2 седмици или пък дни. То и от това печелят, защото смяната на един такъв екран тръгва от 400 и достига до 550 лв., ако не се лъжа.
  behroozwolf
 • a7, a9, j7, c5, c7 да продължавам ли?
  Holon
 • Не, че повечето го харесват, а просто нямат избор. Ако S7 им е малък, искат не искат купуват еджа, щото note 5 е стар а 7 - едж с писалка.
  dxv_pro