Samsung потвърди, че няма да пусне Android 4.4 за Galaxy S III и Galaxy S III Mini

Samsung потвърди, че няма да пусне Android 4.4 за Galaxy S III и Galaxy S III Mini
Ако сте сред притежателите на международната версия на Samsung Galaxy S III (GT-I9300) и сте се надявали официално да обновите софтуера на телефона си до най-новата версия на Android, вече е време да се разделите с тези надежди. Корейската компания официално потвърди, че устройството няма да получи ъпдейт до Android 4.4 KitKat, заедно с Samsung Galaxy S III Mini .

Като причина за това се посочва недостатъчното количество RAM памет в устройствата - те имат 1GB оперативна памет. В същото време американския модел ще получи ъпдейт, тъй като разполага с 2GB RAM. Знаем, че Google проектира Android 4.4 с идеята за работа със смартфони с RAM до 512МВ, но в случая са необходими допълнителни ресурси и за софтуера на Samsung. Така Galaxy S III ще остане с Android 4.3, а Galaxy S III Mini няма да получи по-нова версия от Android 4.2.

http://www.sammobile.com/2014/05/08/samsung-officially-confirms-no-kitkat-for-galaxy-s-iii-gt-i9300-and-galaxy-s-iii-mini/

 • [B]@ Ванката[/B] [Quote]Аз все още проверявам за моя Ноут 2 и нищо. Дали няма да ни отрежат и нас?[/Quote] Рано или по скоро по късно най вероятно ще получиш. [B]@AVKansazov[/B] [Quote]Аз се чудя каква е ползата от кит-кат.[/Quote] Аз искам да ми пратят 4.4. S3 ще работи още по бързо.
  sgs_maniak
 • [Quote]Аз се чудя каква е ползата от кит-кат[/Quote] Като цяло една от най - големите ползи е по - малкият RAM Footprint на операционната система, което прави KitKat по - гладко работещ на устройства с по - малко налична системна памет. Освен това другият супер важен компонент на KitKat е новият компилатор ART, който е първа крачка на Google за ускоряване на работата на приложенията и намаляване до минимум на недостатъците на Java програмите. Също така, както вече споменах, ако има стоков ром на Android 4.4.2 на Samsung, това означава, че в него ще са налични последните Samsung Framework, които поддържат набор от последните класове и методи и така ще има възможност да се портват неща от Galaxy S5, като Super Power Saving Mod, което си е чудесна екстра, да ти направи телефона черно бял за пестене на енергия. Може още доста неща да се изброят, но това няма никакво значение. Важното е, че Samsung се подиграва с потребителите си и може би забравя факта, че Galaxy S2 и S3 ги направиха това което са в момента. Да, вярно е, че S3 вече поостаря, но въпреки това, все още е най - използваният телефон на Samsung. Освен това чипсета му е производство на Samsung и няма как да се оплачат, че е спрян от поддръжка (от гледна точка на драйвери). В интерес на истината, той самият Android 4.4.2 ROM е написан, също така са написани и всички драйвери. Проблема (поне по техните думи) е, че Touchwiz не иска да работи заради по - малкото системна памет (което е абсолютна измислица с цел замазване на очите). Дори и така да е, ако някой добър човек вземе, че го открадне този ROM и той изтече в Интернет, ще може да се направи Galaxy S3 Android 4.4.2 GooglePlay Edition (нещо подобно) :)
  stefanicio
 • http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=30789 Рано или късно ще ти излезе. Аз се чудя каква е ползата от кит-кат.Съдейки по 4-ката няма големи промени освен че външните приложения вече нямат достъп до картата памет(надявам се на решение по нататък) останалото са козметики.
  AVKansazov
 • Аз все още проверявам за моя Ноут 2 и нищо. Дали няма да ни отрежат и нас? Въпреки, че уж са пуснали ъпдейта, незнам.:)
  Ванката
 • [Quote] Разликата със международната е само в РАМ-а. Като излезе американския ъпдейт много лесно ще направят ром и за нашите[/Quote]Приятелю, в голяма грешка си, че разликата е само в размера на системната памет. То дори и само това да беше, пак проблема с портването е огромен, понеже точно този RAM Footprint е ключовия момент. Най - близък до международната версия на Galaxy S3 е Note II, който има същия чипсет, но 2 GB RAM. Както вече казах, обаче дори и тази \"минимална\" разлика е огромен проблем за програмистите. То ако не беше те от Samsung щяха да си пуснат официален ъпдейт за S3, а не да се отказват, понеже има много работа. Ключовия момент обаче е, че самият ROM 4.4.2 съществува. Най - големият проблем за всички разработчици на къстъм ромове за S3 е това, че Samsung не споделят сорс кода на драйверите за чипсета. В документите, които споделиха Samsung, обаче, ясно е показано, че те вече са написали драйверите за процесора и видеокартата за Android 4.4.2 и ако може те да изтекат по някакъв начин, това би било най - добрият възможен вариант. Така ще може да се направят супер стабилни къстъм ромове на Android 4.4.2 и при наличие на последният Framework на Samsung (отново ако изтече този вече написан тестов ROM) ще може да се портнат най - яките функции на S5, като Power Saving Mod и други подобни :)
  stefanicio
 • Спокойно, нали ще има ъпдейт за американската версия. Разликата със международната е само в РАМ-а. Като излезе американския ъпдейт много лесно ще направят ром и за нашите. А относно използваната РАМ, винаги рутвам и изтривам боклуците на Самсунг.
  xuser
 • @strk и @Sage Аз съм много доволен от моя SGS3. S3 720 x 1280 пиксела, 4.8 инча (~ 306 точки на инч плътност на пикселите) S4mini 540 х 960 пиксела, 4.3 инча (~ 256 точки на инч плътност на пикселите) Батерия S3 2100 mah S4mini 1900 mah Памет S3 16GB S4mini 8GB Единственото предимство на минито че има малко повече RAM(1,5GB) . Всеки да си купува какъвто телефон му харесва. Щом толкова Ви харесва s4 mini купете си го.
  sgs_maniak
 • Поради липса на поддръжка самсунг ще загубят част от клиентите. Аз няма да използвам техни продукти в бъдеще...
  xenonic
 • [Quote][Quote][i]Не че споря , но s4 mini ( също добър телефон ) е с двуядрен процесор а s3 с четириядрен и смятам да си ползвам s3 докато работи.[/i] [/Quote][B]В случая това няма значение, защото просто са различни поколения процесори. Гледах бенчмаркове и S4 mini е с близо 50% по-бърз от S3.[/B] [/Quote]Точно така, общо взето 4-ядрен на 1,4 GHz би могъл да е по-добър от (по-нов) 2-ядрен на 1,7 GHz само при много процеси във фонов режим или при синтетични тестове. Дори при AnTuTu 4 S4 Mini има лек превес срещу S3 (~20 000 : ~18-19 000) @[B]Ванката[/B] [Quote]Ти и сега можеш да му сложиш 4.4.2.:)[/Quote]Е... телефонът не е мой. Аз и на RAZR HD от 3 месеца мога да му сложа 4.4.2 :) Но имам някакво правило да не бързам с намесата в първите месеци от гаранцията или ако се очаква актуален ОТА ъпдейт. В случая и двете условия са налице.
  Sage
 • Ти и сега можеш да му сложиш 4.4.2.:)
  Ванката
 • [Quote]Не че споря , но s4 mini ( също добър телефон ) е с двуядрен процесор а s3 с четириядрен и смятам да си ползвам s3 докато работи. [/Quote] В случая това няма значение, защото просто са различни поколения процесори. Гледах бенчмаркове и S4 mini е с близо 50% по-бърз от S3.
  strk
 • Колега не съм Ви убеждавал аз и Не че споря , но s4 mini ( също добър телефон ) е с двуядрен процесор а s3 с четириядрен и смятам да си ползвам s3 докато работи. Преди години ползвах Siemens CX70 който го ползвах 6 години и нещо и който ако днес му сложите сим и нова батерия още работи. :) И това че Samsung няма да пратят ъпдеът си е разочарование. :(
  sgs_maniak