Samsung прави бърза мобилна памет

Samsung прави бърза мобилна памет
Samsung Electronics обяви, че за пръв път ще започне да използва 90nm технология за масовото производство на DRAM чипове памет за мобилни устройства. Характерно за новите модели е ниската им консумация на енергия, по-голямата производителност (обработване на данни със скорост 1.3GB за секунда) и малките им размери, което ги прави особено подходящи за ползване в мобилни телефони, персонални игрови конзоли, цифрови фотоапарати и PDA. Разработката на Samsung идва във време на нарастващо търсене на мобилна DRAM памет поради увеличените възможности на персоналните устройства. Според пазарно проучване на Dataquest, пазарът на такива модули ще нараства с по 125% годишно до 2010 година.

MobileBulgaria.com благодари на Ерик Димитров.

  • Здравейте, не мисля че след като новината е добра, независимо че е стара, не трябва да се публикува. И ние сме хора и пропускаме нещо интересно. Новината ще участва и в конкурса на сайта и мисля, че трябва да уважим труда на хората. да, труда си е труд ;) иначе за тази памет съм учуден, че никой не коментира. само по себе си това е страхотно достижение.
    DefaultUser
  • Здравейте, не мисля че след като новината е добра, независимо че е стара, не трябва да се публикува. И ние сме хора и пропускаме нещо интересно. Новината ще участва и в конкурса на сайта и мисля, че трябва да уважим труда на хората.
    beta