Samsung представи Galaxy Watch Active, две умни гривни и слушалките Galaxy Buds

Samsung представи Galaxy Watch Active, две умни гривни и слушалките Galaxy Buds

По време на събитието Unpacked, на което бяха представени новите флагмани от серията Galaxy S10 и смартфона със сгъваем дисплей Galaxy Fold, Samsung показа и няколко други интересни устройства. Galaxy Watch Active променя досегашната дизайнерска философия на умните часовници на корейската компания. Той вече няма въртяща се рамка, а основният акцент е неговият компактен размер. Samsung са успели на намалят дебелината на джаджата до 10.5 мм, а целият диаметър на часовника е 40.5 мм.

Galaxy Watch Active включва нови функции като измерване на кръвното налягане и може да засича до 39 различни видове активност на потребителя с помощта на GPS, акселерометър, жироскоп и барометър. Часовникът е водоустойчив, а външният му вид може да се променя с помощта на сменяеми каишки. Дисплеят е с диагонал 1,1 инча, има резолюция 360x360 пиксела и е защитен от стъкло Gorilla Glass 3. Сред останалите спецификации откриваме чипсет Exynos 9110, 768 MB RAM и 4 GB памет за приложения. Батерията е с капацитет 230 mAh и може да бъде зареждана безжично от Galaxy S10. Цената на часовника ще е 250 евро.

Двете умни гривни ще се продават под имената Samsung Galaxy Fit и Fit e. Те могат да засичат до 90 различни активности на техния притежател. И двата модела са водоустойчиви и изключително леки (24 грама за Fit и 15 грама за Fit e). Гривните имат сензор за пулс и могат да следят нивото на стреса и съня. За разлика от Galaxy Watch Active те не са с операционната система Tizen, но въпреки това могат да получават известия, събития и информация за времето от вашия смартфон. Основната разлика между моделите е в дисплея. Galaxy Fit е с 0.95-инчов цветен AMOLED панел с резолюция 120x240, а Galaxy Fit e предлага 0.74-инчов монохромен PMOLED екран с резолюция 64x128.

Слушалките Samsung Galaxy Buds на свой ред използват технология на AKG за осигуряването на премиум звук. Те включват също така адаптивна система с два микрофона, за да могат да осигурят надеждно разпознаване на гласовите команди независимо от околния шум. Слушалките могат да осигурят 6 часа слушане на музика или 5 часа разговори с едно зареждане, а специалният зареждащ калъф осигурява енергия за още 7 часа. Самият калъф предлага бързо зареждане и за 15 минути може да осигури 1 час и 40 минути автономна работа. Потребителите ще имат възможност да зареждат своите Galaxy Buds и безжично от своя Galaxy S10.

 Източник: Samsung