Samsung представи Galaxy Z Flip 5G

Samsung представи Galaxy Z Flip 5G

От известно време беше ясно, че Samsung готви 5G версия на сгъваемия Galaxy Z Flip, а очакванията бяха, че тя ще бъде представена на 5 август. Компанията обаче има други планове и премиерата на устройството вече е факт.

Като цяло устройството е почти идентично със своята 4G версия, а освен с 5G възможности се е сдобило с новия чипсет Snapdragon 865+ и с малко по-висока цена. В Щатите тя е 1450 долара, което е увеличение със 70 долара спрямо другия модел.

Продажбите започват на 7 август, което е почти веднага след събитието на 5 август, на което очакваме да видим серията Galaxy Note20 и няколко други продукта в различни категории. Устройството ще се предлага в два цвята - Mystic Gray и Mystic Bronze, и очевидно ще е налично в страни с 5G мрежи.

Поддръжката на 5G се изразява в работа със sub-6GHz честоти, а освен това устройството идва с някои дребни софтуерни подобрения, които ще намерят място и в 4G версията. Компанията е подобрила режима Flex, който позволява на приложенията да променят интерфейса си, когато устройството е сгънато наполовина.

Тази функция вече ще работи по-добре с YouTube, а освен това и приложението за камерата ще поддържа повече ъгли на отваряне на двете части на телефона. Samsung обещава и повече възможности за функцията Edge Panel, която познаваме от другите телефони на компанията.

Източник: Samsung