По-добра покупка ли е Redmi Note 9 Pro спрямо Note 8 Pro?

По-добра покупка ли е Redmi Note 9 Pro спрямо Note 8 Pro?

Несъмнено смартфоните на Xiaomi се радват на сериозен потребителски интерес, като това важи с особена сила за моделите с бранда Redmi. Сред по-високо позиционираните предложения на компанията е серията Redmi Note, чието най-ново поколение е Note 9. Междувременно Redmi Note 8 Pro беше сред най-продаваните телефони през нашия онлайн магазин за първото полугодие на 2020.

Засилена конкуренция при смартфоните с цена до 300 лв. през 2021

Засилена конкуренция при смартфоните с цена до 300 лв. през 2021

Днес ще ви припомним какви са основните разлики между миналогодишния и тазгодишния модел, а вие сами можете да прецените кой от тях да изберете. Redmi Note 9 Pro включва малко по-голям дисплей от предшественика си при диагонал 6.67 инча спрямо 6.53 инча в Note 8 Pro. Тази година компанията залага на отвор за селфи камерата (16MP) спрямо прорез през миналата година (20MP). Иначе и двата модела са с резолюция Full HD+.

Новото предложение е базирано на чипсет Snapdragon 720G спрямо MediaTek Helio G90T в миналогодишния модел, а това би трябвало да позволи постигането на по-висока производителност. Интересно решение на компанията е да предостави единствено опция за 6GB RAM при международния вариант на Note 9 Pro, като и предходният модел е наличен при нас само с тази опция.

Батериите са с капацитет от съответно 5020 mAh и 4500 mAh и бързо зареждане при 30W и 18W. Основните камери и на двата са с 64-мегапикселов главен сензор. Към това при Redmi Note 8 Pro откриваме 8-мегапикселов сензор с ултраширокоъгълен обектив (120 градуса зрително поле), 2MP за макроснимки и 2MP за дълбочина. Redmi Note 9 Pro пък включва 8MP с ултраширокоъгълен обектив със зрително поле 119 градуса, 5MP за макроснимки и 2MP за боке ефекти.