Samsung представи уголемените Galaxy Mega 6.3 и 5.8

Samsung представи уголемените Galaxy Mega 6.3 и 5.8
След успеха на серията Galaxy Note Samsung забеляза тенденцията за нарастване на популярността на смартфоните с по-големи екрани и реагира подобаващо. Новите допълнения към портфолиото на корейската компания се казват Galaxy Mega 6.3 и Galaxy Mega 5.8, като и двете ползват Android 4.2 с допълнителни софтуерни допълнения като Multi-window, Group Play, WatchON, Air View, Samsung Link, S Translator, S Travel, Story Album и много други. И двата модела са снабдени с инфрачервен порт и могат да се ползват за дистанционно управление на различна техника.

Galaxy Mega 6.3 е моделът от по-висок клас, тъй като предлага 6.3" TFT дисплей с резолюция 720p, LTE възможности, двуядрен процесор с честота 1.7GHz и 1.5GB RAM. Разполага още с Wi-Fi a/b/g/n/ac възможности, Bluetooth, GPS, 8MP основна камера и 1.9MP предна, 8 или 16GB вградена памет, microSD и батерия с капацитет 3200 mAh.

На свой ред Galaxy Mega 5.8 е с 5.8" дисплей с qHD резолюция, двуядрен процесор с честота 1.4GHz, HSPA+ възможности, 1.5GB RAM, 8MP и 1.9MP камери, Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth, GPS, 8GB вградена памет, microSD слот и батерия с капацитет 2600 mAh. Продажбите на устройствата в Европа започват през месец май.

Тук може да видите реални снимки и сравнение с Galaxy Note II:
http://www.ubergizmo.com/2013/04/samsung-galaxy-mega-hands-on-review/
http://blog.gsmarena.com/samsung-galaxy-mega-6-3-comes-in-our-office-makes-the-s4-and-note-ii-feel-small/

  • Натам са се запътили. Батерия като на Note на 5.8 дисплей? Надминават и HTC по глупости.:| А и изказването как ще се обръща повече внимание на дизайна ми напомня точно на това на HTC, когато казаха, че едва ли не дизайнът е най-важен и на хората не им пука за батерии и т.н.(no) Сега сигурно трябва да очакваме също несменяеми батерии и липса на СД слотове
    mkpetrov