Сензорът за пръстови отпечатъци на Galaxy S10 има проблеми с евтини протектори

Сензорът за пръстови отпечатъци на Galaxy S10 има проблеми с евтини протектори

Скоро след премиерата на Galaxy S10 се разбра, че вградените в дисплеите скенери на отпечатъци могат да бъдат заблудени от 3D принтиран отпечатък. Сега става ясно, че при поставяне на екранен протектор от друг производител е възможно отключването на устройството и от пръсти, чиито отпечатъци не са въведени в системата. От Samsung потвърждават за проблема и споделят пред Reuters, че скоро ще го отстранят чрез софтуерна поправка.

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Междувременно от южнокорейската онлайн банка KaKaobank посъветваха потребителите си, които притежават Galaxy S10, да изключат опцията за оторизиране чрез пръстов отпечатък докато проблемът не бъде премахнат. На този етап няма яснота каква е причината за този проблем, но вероятно е свързана с ползваната технология. Припомняме, че Galaxy S10 използва ултразвуков сензор за отпечатъци, чиято работа може да бъде нарушена от наличието на разстояние между екрана и протектора.

От компанията препоръчват да се използват само оригинални аксесоари, но това не обяснява защо сензора не блокира непознатите отпечатъци, което явно се дължи на допълнителен софтуерен проблем. Ако имате Galaxy S10 и сте му сложили екранен протектор е добра идея да проверите дали сте засегнати от този неприятен бъг, а ако така е добре засега да заложите на традиционен код за отключване на устройството.

Източник: Reuters

 • Патоците при продажба на смартфоните защо не слагат в комплекта и работещ протектор?
  mdmark
 • Доколкото разбрах цялата дандания е че [b]1! [/b] семейство заявило как след поставяне на някакъв течен протектор телефонът почнал да се отключва със всичките пръсти не само регистрираните.
  AVKansazov
 • Моя Samsung Galaxy S10+ е с протектор, и сензора работи безпроблемно
  debeliat
 • Оригинален стъклен протектор НЕ съществува. Има оригинално фолио, което струва 17 лв. и включва 2 броя фолио. Мисля, че не е непосилно за всеки един от собствениците на телефона.
  iWolff
 • Честито на всички взели кредит за телефона хахаха Сега ще трябва да бродят солена сума за оригинален протектор
  amato17