Samsung пусна тийзър за сгъваемия смартфон

Samsung пусна тийзър за сгъваемия смартфон

Малко преди старта на конференцията за разработчици на Samsung, на която очакваме да видим работещ прототип на сгъваем смартфон, корейският гигант пусна тийзър за устройството в своята официална страница във Facebook. От публикуваното изображение не може да се изведе нова информация за устройството, но то потвърждава слуховете, че такъв смартфон съществува и ще бъде показан съвсем скоро.

Според слуховете смартфонът ще предлага два дисплея. Говори се, че единият дисплей ще е сгъваем с диагонал 7.3 инча, а вторият ще е върху задната страна и ще има диагонал 4.6 инча. По този начин основният дисплей ще е защитен в сгънат вид, а върху втория ще се показва друга информация.

Очакванията са публичната презентация на устройството да бъде в началото на следващата година, като не е изключено тя да се състои още по време на изложението CES в Лас Вегас в началото на януари. Към момента от Samsung твърдят, че са готови с потребителския интерфейс, но по самия телефон имало още работа. Конференцията на Samsung започва на 7 ноември.

Източник: Facebook