Samsung с два нови таблета Galaxy Tab 3

Samsung с два нови таблета Galaxy Tab 3
Samsung също не закъсня преди началото на изложението Computex да анонсира нови предложения в сегмента на таблетите, и по-точно в серията Galaxy Tab 3. Двете нови устройства са с диагонал на екрана 8" и 10.1" и ще се продават още от този месец, а в България ги очакваме през юли. Подобно на Nexus 7 и Galaxy Note 8.0, 8-инчовата версия на Galaxy Tab 3 е проектирана за държане с една ръка, макар че ще имате нужда и втората за управлението на устройството. Екранът му е с резолюция 1280 х 800 пиксела, което осигурява пикселна гъстота от едва 189 ppi, но все пак очакваме и цената му да е подобаващо ниска.

Таблетът разполага с двуядрен процесор с честота 1.5GHz, без уточнение какъв точно, 1.5GB RAM и 16GB или 32GB вградена памет. Подобно на почти всички нови продукти на компанията има microSD слот. Включва и много от познатите софтуерни допълнения на компанията, включително технологиите Sound Alive за музика и Dolby Surround при гледане на видео. Сред приложенията са S Translator, ChatON, S Travel, Story Album и Group Play, а освен това се споменава и WatchOn, което предполага, че таблетът има инфрачервен порт.

По-голямата версия е с 10,1" дисплей с резолюция 1280 х 800 пиксела (149 ppi) и с почти идентични технически характеристики. Процесорът й обаче е с честота 1.6GHz (наскоро Reuters писа, че това е процесор Intel Atom), а основната камера е с резолюция 3МР, а не 5МР като тази в 8-инчовия модел. И двата имат 1.3МР предна камера. Другата разлика е в батериите - при Galaxy Tab 3 8.0 тя е с капацитет 4450 mAh, а при другия е 6800 mAh.