Samsung с най-много доставени 5G смартфони през първото тримесечие

Samsung с най-много доставени 5G смартфони през първото тримесечие

Смартфоните с 5G свързаност стават все по-достъпни, като през настоящата година дебютираха множество модели, които могат да работят с мрежите от ново поколение. Сега благодарение на информация от The Korea Herald научаваме, че Samsung продължава да е лидер по доставки на този тип устройства през първото тримесечие на годината.

Корейците са доставили 8.3 милиона смартфона с 5G свързаност, което представлява 34.4% от целия пазар. Непосредствено след Samsung се нарежда Huawei с 8 милиона доставки и дял от 33.2%. Далече назад остават Vivo, Xiaomi и Oppo със съответно 2.9 милиона, 2.5 милиона и 1.2 милиона доставки.

През тримесечието са доставени общо 24.1 милиона смартфона с 5G свързаност, като се очаква този брой да продължи да расте с разширяването на мрежите от ново поколение. Възможно е през настоящото второ тримесечие Huawei да изпревари по доставки Samsung, тъй като пазарът в Китай се възстановява от ефектите на новия коронавирус. От друга страна ключовите за корейците пазари в Западна Европа и САЩ са сериозно засегнати и това може да се отрази негативно на продажбите.

Източник: The Korea Herald

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция