Това са десетте продукта с най-голям ръст в онлайн търговията през март

През март усетихме ефектите на пандемията от новия коронавирус в редица аспекти от ежедневието си, като ситуацията се отрази и на навиците и дейностите, които извършваме в ежедневието си. В резултат от новите реалности почти всички ние променихме решенията си за покупки, като едни продукти изместиха други по важност.

Във втората част на специалния ни проект с VIVACOM, който е свързан с онлайн пазаруването, можете да се запознаете отблизо с данните за продуктите с най-голям ръст и тези с най-голям спад в онлайн търговията през март 2020 г. спрямо март 2019 г.

Голяма част от данните едва ли ще ви изненадат, но чрез тях получаваме нагледна картина на нагласите на потребителите. Огромен ръст от 670% се отчита при ръкавиците за еднократна употреба, с 652% са продажбите на хлебопекарни, а при лекарствата против кашлица скокът е от 535%. Освен това тук откриваме още хранителни продукти, включително супи, пакетирани храни, ориз/зърнени храни и пакетирани плодове. Отчетеният ръст при тоалетната хартия е 190%.

Разбира се отчитаме и обратната страна на монетата с десетте продукта с най-голям спад за същия период. Водещите в тази негативна тенденция са куфарите, бизнес чантите и фотоапаратите със съответно 77%, 77% и 64%. Потребителите търсят значително по-малко и различни видове облекла, включително бански и официални дрехи. От технологичните продукти се отчита спад с 50% на търсенето на дронове.