Samsung с нов смартфон, който работи под вода

Samsung с нов смартфон, който работи под вода
Samsung Xcover 2 е наследник на добре познат смартфон на компанията от 2011 година, който имаше защитен срещу външни въздействия корпус. Устройството е предназначено за феновете на активния начин на живот, които търсят здраво устройство, което да ги съпровожда в приключенията им. Има корпус, сертифициран по стандарта IP67, и може да изкара до 30 минути под вода на дълбочина 1 метър. Има дори опция за правене на снимки, докато е потопен, благодарение на допълнителния хардуерен бутон.

Смартфонът работи с Android 4.1 и разполага с 4" WVGA дисплей, 5МР основна камера и VGA предна, двуядрен процесор с честота 1GHz, 1GB RAM и 4GB вградена памет, а батерията е с капацитет 1700 mAh. Засега не е ясно кога ще започнат продажбите и на каква цена.

  • Да добавя от Samsung трябва да се притесняват единствено колко бързо ще спадне цената на Sony XZ, щото Sony са известни с това - справка цената на Sony XS - падаше с по 39 лв. на месец миналата година. http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=2480&sub=shop&show_stat_prices=1
    TRG
  • За сегашните стандарти телефонът е добре за 2012 година. Най-висок клас телефони: Резолюция на дисплея: SGS III (1280/720), Sony XS/XSL (1280/720) CPU (Mhz/core): SGS III (1,4/4), Sony XS/XSL (1,5/2; 1,7/2) RAM: SGS III (1gb), Sony XS/XSL (1gb) Най-нисък клас телефони: Резолюция на дисплея: SGPocket (240/320); Sony XTipo (320/480) CPU (Mhz/core): SGPocket (823/1); Sony XTipo (800/1) RAM: SGPocket (256); Sony XTipo (256). Мисля, че става ясно от посечените дотук данни, че телефонът е среден клас за 2012 година. Въпросът какъв клас е за 2013 година? При официално обявени само телефоните на Sony XZ/XZL дисплеят отива в ниския клас, процесорът остава в средния клас (само защото е двуядрен, иначе е в ниския за работна честота) и оперативната памет също е в средния клас (твърдо). Според мен класът му нисък към среден. Тук идва водоустойчивостта му, която е на най-високо ниво и това го държи в средни клас. Високият клас е за Sony XZ, който не е препоръчително единствено да се държи в кал/прах (зависи как превеждате dust). Въпросът, който следва е за цената и той ще реши потребителската задача. Не трябва да е повече от 450-500 лв за нашия пазар, според мен. Това е лично мнение, опиращо се на всеобщоизвестни факти. Дано ви е било интересно!
    TRG
  • Супер ,много яко!(yes)(yes)(yes)(yes)(yes)
    gdgrozev