Samsung с рекордна печалба за последното тримесечие на 2012

Samsung с рекордна печалба за последното тримесечие на 2012
Samsung ще обяви официалните си резултати за последното тримесечие на 2012 чак на 25 януари, но предварителните прогнози сочат, че корейците са на път да счупят досегашните си рекорди и да отчетат печалба от 8,3 милиарда долара. Преведено в продажби, това означава, че Samsung са продавали по 500 смартфона всяка минута, при това без да се броят другите им продажби, които със сигурност не са никак малки.

Ако цифрите се потвърдят, то Samsung ще отчете пети пореден свой рекорд. За периода корейците са успели да увеличат оперативната си печалба на годишна база с 89%, а общите продажби за четвъртото тримесечие са достигнали 53 милиарда долара. Според Reuters в основата на впечатляващите резултати отново са смартфоните, като общата им бройка с марката на Samsung през последното тримесечие е била 63 милиона. Според анализаторската агенция Strategy Analytics тенденцията при Samsung ще се запази и през тази година, като очакванията са компанията да успее да пласира около 290 милиона смартфона.

  • Само дето печалбите им не са само от телефони, а основно от телевизори, след това идват смартфоните, дъмбфоните, и след това -> от печки, хладилници, микровълнови, ютии. Едва ли има нещо, което Самсунг да не бълват, къде качествено, къде не чак толкова. ;)
    angelovarna
  • mod edit: Без определения. vladovn
    Parmenion